Wpis z mikrobloga

Korzystał ktoś kiedyś z HHVM(Hack/PHP) w produkcji?
Słyszałem, że padają procesy, trzeba robić fallback na PHP5-FPM i inne cuda.

Co sądzicie o PHP 7? Robiliście już benchmarki, testy? :)

#php #hhvm
#programowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@5z7k9: Co do PHP7 za chwilę mam zamiar zainstalować na serwerze do zabaw i zobaczę jak to działa. Na serwerze pod produkcyjny serwis bałbym się na razie instalować. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@M4ks: Co ma do tego PHP? Jest to świeża rzecz i nie ważne php czy coś innego nie wrzucałbym na produkcję od razu. Jeżeli wychodzi np. nowy debian od razu aktualizujesz na serwerze produkcyjnym?
  • Odpowiedz
Wbij we wpis, o którym nie masz pojęcia. Napisz głupotę. Miej pretensje, że ktoś zwrócił uwagę. Typowy znawca wykopek.

@pitu-pr: po czym poznać prawdziwego klepacza php? Że do konca bedzie wszystkim udowadnial, ze pehape tez sie liczy i tez jest jezykiem i nawet zrobili grafike ze jest szybko (aj tam zrodla) wiec tak jest !!!11one<?php echo "1000" == "1e3" ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wyluzujcie, to nie
  • Odpowiedz
Ja mam kija? Ty się wbiłeś w ten wpis bo coś cię chyba piecze.

@pitu-pr: a wybacz, nie wiedzialem ze we wpisach o php mozna tylko się lizać po jajkach, a nawet żart podwazajacy zajebistosc nadjezyka jest uwazana za swietosc :D
Tzn. wiedzialem, bo mam czasem kontakt z wasza, ekhm, spolecznoscia, no ale cóż ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A, polecam dodac na #czarnolisto z
  • Odpowiedz
@5z7k9: W produkcji hhvm działał znacznie szybciej, no właśnie działał, php7 z testów wynika, że na tyle się zbliżył, że nie ma sensu ładować się w hhvm, ole ile ktoś miał tylko dla wydajności, bo jak ma dla składni to może i nadal się opłaca.

Prawda jest taka, że php już dawno mogło być lepsze, ale w projekcie kilka ładnych lat był zastój. Cieszy, że się w końcu obudzili.
  • Odpowiedz