Aktywne Wpisy

WielkiNos +207
Juleczka narzeka, że mając 30 lat już nie może wybierać i przebierać w facetach.
#p0lka #pieklokobiet #logikarozowychpaskow #bekaztwitterowychjulek #redpill
#p0lka #pieklokobiet #logikarozowychpaskow #bekaztwitterowychjulek #redpill
źródło: temp_file699117955003856100
Pobierz
Adece +16
#korposwiat #pracbaza #pracait
Mam dzisiaj rozmowe o pracę po angielsku. Obsrany jestem.
Jakieś tipy? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mam dzisiaj rozmowe o pracę po angielsku. Obsrany jestem.
Jakieś tipy? ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Uwaga:
Jak wczoraj zauważył @rbielawski, tytuł wykładu okazał się...trochę dwuznaczny. Doprecyzowanie: wykład powstawał z myślą o osobach, które znają już podstawy gita. Czyli są bardziej doświadczone niż osoby całkiem początkujące.
Na samego gita zgłosiło się 45 osób, więc naprawdę sporo. Jak słusznie zauważył tym razem @macrusher, taka ilość przewyższa limit nałożony na google hangout.
W takim przypadku planuję do streamowania użyć strony:
https://www.livecoding.tv/noisy/
Z powodzeniem powinna sobie poradzić nawet z większym ruchem, niemniej jednak nie umożliwia ona zadawania pytań audio (jest tylko czat). Z drugiej strony, w tym przypadku to może lepiej, bowiem ciężko byłoby skoordynować rozmowę audio w tak dużej grupie. Wszyscy wchodzili by sobie w zdanie.
Pytania będzie można zadawać na bieżąco na czacie. W czasie wykładu zbierać i moderować je będzie moja ukochana żona - @zona_noisyego :) O ile nie będą wymagały zbyt długiego wyjaśnienia, to odpowiem na nie w trakcie wykładu, doprecyzowując temat, jednak pierwsza część to głównie prezentacja - około 40 minut
Po ok 40 minutach wykładu powinniśmy przejść do części Q&A - pytań i odpowiedzi, w trakcie której odpowiadać będę na pytania zadawne wcześniej na czacie. Nie będę miał możliwości dopytania się jeżeli pytanie będzie sformułowane nie jasno, więc będę wdzięcznę za ich staranne zredagowanie :)
Na pytania, na które nie zdąże odpowiedzieć w drugiej części, odpowiem offline publikując odpowiedzi na mirko w nieco późniejszym czasie :)
#git #naukaprogramowania
Idę na planszówki ale na 21 raczej zdążę. Tylko muszę z Git GUI na polecenia szybko przeskoczyć bo do szkoły więcej mi nie było trzeba.
Komentarz usunięty przez autora
czarno to widzę, jeżeli twoją jedyną motywacją jest szkoła w dotatku więcej się nauczyć nie chcesz/nie musisz... "bo więcej nie trzeba".
- Omówienie dobrych praktyk, które pomagają lepiej Ci uczyć się gita
- Omówienie kilku typowych rzeczy, które w gicie często się robi, a jednak robi się je nie intuicyjnie
Ale ogólnie bardzo fajnie poprowadzone, jeszcze więcej przykładów z konsoli by się przydało. Wołaj na drugiego parta.