Wpis z mikrobloga

Tak a propos ostatniej afery w TVP Info z prof. Glińskim. Czy jest w polskich mediach dziennikarz polityczny, który zarówno przez #4konserwy jak i #neuropa uznawany jest za obiektywnego, czy może całość dziennikarstwa charakteryzuje bezwzględna dwubiegunowość?
#pytanie #media #polityka
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hellsmash86: Jeżeli chodzi o Telewizję Publiczną i TVN to Rymanowski numer 1 raczej, gość jest konsekwentny czy to rozmawia z lewą stroną czy z prawą czy jakąkolwiek inną, przynajmniej to co ja oglądam z nim. Jako stacja ogólnie Polsat z głównego nurtu jest najobiektywniejszy i tam paru dziennikarzy również wydaje się być obiektywnych, nie wiem czy bardziej przez to że szefostwo ich przymusza do tego, czy po prostu są dobrymi
  • Odpowiedz
Ziemiec

@obywatelw: Ziemiec pewnego razu podczas rozmowy (już nie pamiętam dokładnie o czym była), w której dwóch rozmówców (żaden nie był z PiS) podawali argumenty krytykujące PO w danej kwestii, kilkakrotnie wcinał się z tekstem "tu muszę wystąpić w roli adwokata partii rządzącej, gdyż nie ma tu jej przedstawiciela...". Taki jeden incydent zapamiętałem. Co do reszty się zgodzę.
  • Odpowiedz