Wpis z mikrobloga

Właśnie przeczytałam na internetach, że jakiś #!$%@? zabił małe bezbronne kociątko łopatą. Pomijam już fakt że trzeba być podludziem, #!$%@?ą i tępym bezmózgiem żeby coś takiego zrobić, ale ten dialog na komunikatorze przywrócił moją wiarę w ludzi. <3

#kot #koty #smierc #podludzie i trochę #humorobrazkowy
Pobierz Unicorne - Właśnie przeczytałam na internetach, że jakiś #!$%@? zabił małe bezbronne ...
źródło: comment_zXbnhYtakDWGUYwK1Xgk9Yom1lxCc2Pg.jpg
  • 31
@januszradeon:

codziennie zdycha kilkaset zwierząt #!$%@? i rozszarpywanych w nauturalnych warunkach. adwajs #!$%@?(specjalnie z małej) KURR JAKI SŁOTKI KOTEK POWINIENIEŚ ZDECHNĄĆ KURRRRWAAAAA POWINNI CIĘ OBEDRZEĆ SE SKÓRY

to normalne, ze zwierzęta ze sobą walczą. Muszą przeciez jesc, walczą o terytorium. Ale porównywanie do tego bestialskiego zabijania zwierząt przez człowieka, zabijania dla zabawy, jest zupelnie nie na miejscu. Jesli nie widzisz różnicy, to trochę mi Cię szkoda mirku.
@KuwbuJ: Masz rację, że jest to problem. Dla niektórych ludzi na wsi to normalne, że jak się małe kotki/pieski urodzą to się je zakopuje, ewentualnie zostawia jednego czy dwa bo np dzieci chcą. Przerażające i wstrętne, a takich historii słyszałam mnóstwo bo to jest dla nich tak normalne, że nawet się z tym nie kryją. Sama przygarnęłam kiedyś 3 kociaki bo usłyszałam od właścicielki, że jak nikt ich nie weźmie to
@feketehajuno: Uśpienie miotu to groszowe sprawy, sterylizacja też nie kosztuje wiele. Koty/Psy są topione, zakopywane. U bardziej doświadczonych "oprawców" zabijane młotkiem, kamieniem czy gołymi rękoma. Sporą część dzieciństwa spędziłem na wsi, gdzie był sąsiad obsługujący okoliczne gospodarstwa. Najgorsze jak młode odkryto po kilku dniach od urodzenia. Niektórych udało mi się uświadomić, ale proceder jest tak powszechny, że to tylko kropla w morzu.
@KuwbuJ: Ja się przeprowadziłam z miasta do takiej podmiejskiej wsi w wieku 16 lat. Niby już nie ta sama wieś jakie się pamięta z dzieciństwa, ale sporo mieszkańców mentalnością i zwyczajami nie wyszło chyba jeszcze z czasów PGRów. Dla mnie to był trochę szok kulturowy jak się z nimi zetknęłam, a szczególnie właśnie to powszechne zabijanie zwierząt mnie przeraziło.
@Unicorne: Ale czemu wy jest teście tacy pewni że to rzezywiście on odpowiada za zabicie i znęcanie się nad tym kotkiem? Nie słyszeliście nigdy o akcjach czanów kiedy próbowali pomówić zupełnie niewinnych ludzi o tego typu czyny? Poza tym koleś z tego co się orientuje jest jakoś związany z uczuciopedią, którą karachan nieznosi, dlatego tymbardziej śmierdzi to ich akcją.
Also "Zgoda 18/2 95-200 Pabianice" napewno totalnie legitny adres xD
Frezer_02 - @Unicorne: Ale czemu wy jest teście tacy pewni że to rzezywiście on odpow...