Wpis z mikrobloga

@Beik: mogłaby na przykład czytać książki

albo szydełkować

cokolwiek.

zawsze smuci mnie jak starsi ludzie jedyną aktywnością jaką wykonują poza obowiązkami jest sadzanie tyłka przed telewizorem.
  • Odpowiedz
@durielek: Coś w tym jest. Dlatego ja szanuje Korwina już za sam fakt jego wszechstronności w tym wieku, no i jego ogólny stan zdrowia, chociaż wiem że niektórzy uważają że zdrowy psychicznie to on nie jest. ;)
  • Odpowiedz
@Sinti: aktywność umysłowa w tym wieku to podstawa. Brak takiej aktywności zwiększa ryzyko alzhemera i ogólnie wpływa na obniżenie ilorazu inteligencji. Co tez zwykle niestety widać.

I ja też akurat za to Korwina szanuję, że w tym wieku dalej jest mocno aktywny intelektualnie.
  • Odpowiedz
@durielek: Tak, jednocześnie chciałbym zauważyć że zainteresowanie grami mogło by być zbawienne dla starszych ludzi, myślę że nawet dużo bardziej niż przykłady które podałeś (książki, szydełkowanie). Wiadomo że w tym przypadku pewnie przypadkowo włączyła i próbuje się połapać o co chodzi i ogląda jak sam to nazwałeś "migające obrazki", ale jakby była naprawdę zainteresowana to idealna aktywność psychiczna.
Granie może nie wchodziłoby w grę (chociaż ja mam często wrażenie że
  • Odpowiedz
@Sinti: nie pomyślałem o tym w ten sposób Ale wątpię by w przypadku babciże zdjęcia była na to nadzieja.to raczej bezmyślne wpatrywanie się w ruchome obrazki typowe w tym wieku
  • Odpowiedz
@lisekchz: uprzedzileś mnie o 3 minuty z komentarzem, mimo wszystko spodziewałam się, że to będzie pierwszy komentarz pod tym wpisem a tu takie zaskoczenie gdzieś na szarym końcu :D
  • Odpowiedz