Ostatnio czytałem o Tronscript który podobno czyści nieźle windowsa. Wystarczy ściągnąć ten program, i go odpalić kopiując tron.bat do jakiegośtam folderu? tylko tyle? czy trzeba sie jednak na tym troche znać, bo przydałoby mi się czyszczenie, ale troche sie cykam ( ͡°͜ʖ͡°) #komputery #informatyka #tronscript
@guitarrox: W instrukcji masz objaśnione co robi krok po kroku ten program i możesz pominąć część rzeczy jeśli uznasz że nie są ci potrzebne. Głownie przeszkadzać może defragmentacja dysku, bo może trwać kilka godzin, i resetowanie ustawień pliku stronnicowania do zarządzanych przez system. Ale żeby to pominąć wystarczy dodać w linii komend(tworzysz skrót do pliku bat i dodajesz to na końcu "element docelowy")
-sd -spr Reszta to skanowania antywirusowe/anty-malware, czyszczenie
@Murzinio: ale generalnie jak to ściągnę i odpale bez pomijania defragmentacji i tego drugiego czegoś o czym nie mam pojęcia to nie zaszkodzi w żaden sposób? nie znam sie na takich rzeczach poprostu chce sie upewnić że nie potrace jakichś potrzebnych rzeczy albo zdarzy sie "coś" i komputer będzie do wywalenia ewentualnie kosztownej i długiej naprawy. instrukcje czytałem, na tyle ile mogłem zrozumieć to zrozumiałem. korzystałeś z tego sam tak
@guitarrox: Szansa że to ci coś popsuje jest pewnie poniżej 1%. Korzystałem, dla samego testu i sprawdzenia jak to działa. Fajne narzędzie oczyszczania komputera kogoś nieogarniętego z naściąganym tysiącem malware. :P
@Murzinio: ściągnąłem tego trona, ma rozszerzenie exe, odpaliłem jako admin i nic sie nie stało. o czymś nie wiem? mógłbyś mi krok po kroku wytłumaczyć jak to odpalić?
@Murzinio: dobra. Przez cala noc ten tron chodzil a teraz nie moge komputera odpalic w trybie normalnym... I jakos inaczej sie uruchamia. Wiesz o ci chodzi?
#komputery #informatyka #tronscript
-sd -sprReszta to skanowania antywirusowe/anty-malware, czyszczenie
Odznacz "bezpieczny rozruch"