Wpis z mikrobloga

#webdev #programowanie #homepl #internet

Piszę informacyjnie, żeby przestrzec was przed home.pl ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zaobserwowałem, że na hostingu home.pl doklejają sobie skrypty js w locie do wszystkiego co się da.

<!--document.writeln('<'+'scr'+'ipt type="text/javascript" src="[http://home.hit.stat24.com/_'+(new](http://home.hit.stat24.com/_'+(new) Date()).getTime()+'/script.js?id=zPBK3_8mq2XIpKJ1mO1wmNWbDfaBO894kUcC.N0MftX.q7"></'+'scr'+'ipt>');//-->"
Bardzo bardzo nieładnie, gdyż jest to konto płatne, w dodatku firmowe i doklejanie takich gówien ze statystyką jest nie na miejscu. A żeby było śmieszniej doczepili ten kod do odpowiedzi json wygenerowanej przez skrypt php, a się zastanawiałem czemu jsona sparsować nie mogę %)
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fabek: To kod statystyk stat24 - nie doklejają się automatycznie. W pierwszej kolejności klient musi je aktywować w panelu, zaakceptować regulamin i wybrać domenę, pod którą skrypt będzie się dodawać. Ja wiem, że home.pl jest u niektórych postrzegane jako demon i zło666, ale Twoje oskarżenia są trochę na wyrost :) To taki ficzer, który - dodam na marginesie - niebawem zniknie z naszych hostingów. Więcej informacji na ten temat w
  • Odpowiedz
@home-pl: No nie wiem czy to taki ficzer, że nie można tego wyłączyć, z panelu zniknęła opcja "dodaj automatycznie kod..." i trzeba było prosić konsultanta. Nie dziwię się, że połowa skryptów php nie będzie poprawnie działać sami piszecie w faq, skoro dokleja się do jsona. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@fabek: Tak, zdajemy sobie sprawę że skrypt był problematyczny, dlatego usuwamy go aby już więcej nie przeszkadzał :) Jego sama aktywacja i doklejanie wymagało jednak ingerencji abonenta w panelu. Sam w siebie jeszcze się nikomu nie dokleił :) Cieszymy się, że konsultant pomógł.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@stud3nt: dokladnie mam to samo, nie mozna recznie opcji wylaczyc. A tam takie gadanie ze sobie sam opcje wlaczylem. Byla domyslnie.
  • Odpowiedz
@fabek @stud3nt Zgłoście się do naszego BOK. Konsultanci pomogą odpiąć statystyki od danej strony.

A tam takie gadanie ze sobie sam opcje wlaczylem. Byla domyslnie. - gwarantuję, że nie była ( ͡ ͜ʖ ͡) Nie ma takiej możliwości, aby wraz z rejestracją serwera statystyki były uruchamiane domyślnie na hoście.
  • Odpowiedz