Wpis z mikrobloga

@Andr3v: warto zwrócić szczególną uwagę na tego jednego patałacha co się zawsze zaplącze za mineral line odkąd wprowadzili patcha z automatycznym startem workerów.

ogólnie można potem sobie jeszcze na środku, w przerwie pomiędzy minerałami #!$%@?ąć suplaya/pylona/poola żeby całkiem zablokować niesfornym robotnikom samowolne podróże na tyły złóż.

nie mniej jednak uważam, że wszystkie przedstawione tricki z probami mają swoją rację bytu tylko na GSLach albo przy bardzo, ale to bardzo agresywnych otwarciach.
@entrop: Czy ja wiem, te parę sekund różnicy to sporo przy agresywnych buildach typu 4G (zwłaszcza w pvp gdzie liczy się kto pierwszy otworzy), proxy oracle (build Many FTW) czy immortal all-in.

Przy spokojnej grze makro jednak traci na znaczeniu.

ogólnie można potem sobie jeszcze na środku, w przerwie pomiędzy minerałami #!$%@?ąć suplaya/pylona/poola żeby całkiem zablokować niesfornym robotnikom samowolne podróże na tyły złóż.

Dostawiam pylona plus cannona, doskonale broni przed DT,
@Andr3v: wiadomix, poza tym można w ten sposób przyblokować runby'e np. hellionów czy lingów i chytrze je złapać np. podnosząc/opuszczając suplaye, albo w ogóle nie dać się dostać za mineral line.

Czy ja wiem, te parę sekund różnicy to sporo

nie będziesz miał z tego paru sekund różnicy :P już więcej kasy masz z tego, że np. zostawisz workera w bazie zamiast iść na wczesny skaut. dlatego ogólnie nie polecam, żadnej
@Andr3v: Szczerze powiedziawszy, jeśli to daje przewagę to tak minimalną, że się praktycznie nie liczy, a nawet może się obrócić na gorsze, jeśli mikrując tymi dronami spóźnisz o kilka sekund pylona, albo supply ^^

Co nie zmienia faktu, że sam to robię, ale bardziej z nudów, bo co innego robić w przeciągu tych pierwszych 2 minut, gdzie się nic nie dzieje :3

NO I APMY ROSNO :D