Aktywne Wpisy
Joxek +242
Też się pogodziliscie z swoimi gruzami przez obecne ceny aut? xD
Mam auto z fabrycznym #lpg z 2012 r. Od początku w rodzinie, bezwypadkowe. Jakby nie patrzeć auto ma 12 lat i normalnie zmieniłbym na coś świeższego, ale jak popatrzyłem na obecne ceny używanych aut i jak na przeglądzie diagnosta potwierdził że spodni próg zdrowe. To naprawiłem klimę, zrobiłem sprzęgło, kupiłem nowe wielosezonowe opony i parę innych #!$%@? eksploatacyjnych i będę nim
Mam auto z fabrycznym #lpg z 2012 r. Od początku w rodzinie, bezwypadkowe. Jakby nie patrzeć auto ma 12 lat i normalnie zmieniłbym na coś świeższego, ale jak popatrzyłem na obecne ceny używanych aut i jak na przeglądzie diagnosta potwierdził że spodni próg zdrowe. To naprawiłem klimę, zrobiłem sprzęgło, kupiłem nowe wielosezonowe opony i parę innych #!$%@? eksploatacyjnych i będę nim
miki4ever +333
#bekazpisu #polityka #wybory #sejm
Dla tego kraju nie ma ratunku. Ponad 6 tysięcy polubień i atmosfera jak w 2015…Polacy serio lubią jak ktoś ich #!$%@? z pieniędzy i rządzi z perspektywą, teraz damy tarcze, a później jakoś to będzie. Przeraża mnie to. Nie mówię, że obecna koalicja to coś idealnego, ale ludzie chcą wrócić do ludzi, którzy jawnie okradali budżet z ich pieniędzy.. gdzie tu logika?
Dla tego kraju nie ma ratunku. Ponad 6 tysięcy polubień i atmosfera jak w 2015…Polacy serio lubią jak ktoś ich #!$%@? z pieniędzy i rządzi z perspektywą, teraz damy tarcze, a później jakoś to będzie. Przeraża mnie to. Nie mówię, że obecna koalicja to coś idealnego, ale ludzie chcą wrócić do ludzi, którzy jawnie okradali budżet z ich pieniędzy.. gdzie tu logika?
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wiem tylko z opowieści, jak to wygląda znajomych. Rozmawiając z niektórymi doszedłem do wniosku, że jak się pouczą 2-3 tygodnie przed sesją to bez problemu zdadzą. Znajomi z Informatyki nie umiejąc programować znaleźli się na 3 roku i piszą w tym roku inżynierkę. Jakim cudem? Nie wiem...
U nas to by nie przeszło. Osoby co nie umieją programować już na 2-3 ćwiczeniach praktycznych mają problemy. Jak ktoś nie umie programować, to albo musi się wziąć za programowanie, albo nie zda. Z zajęć praktycznych trzeba mieć minimum 50 % pktów i 75% obecności na zajęciach + zadania praktyczne do zrobienia w domu. A na jedno zadanie pod koniec semestru schodzi 5-10 godzin (projekty do odwalenia w parach, które są raz na tydzień z dwóch przedmiotów (od 3 semestru z trzech)).
Na Informatyce średnia niezdawalność to 50-60 %. Plusem jest to, że jak nie uda ci się w pierwszym roku zaliczyć egzaminu w dwóch terminach, to możesz poprawiać za rok, ale masz tylko 3 podejścia. Po 3 podejściu wylatujesz z uczelni i nie możesz studiować kierunku związanego z uwalonym przedmiotem (jak oblejecie Mathe 1 to możecie zapomnieć o kierunkach technicznych).
Materiału jest od groma do nauki. Jest taka niska zdawalność, z niektórych przedmiotów, że profesorowie dali pewne "prowizoryczne" ułatwienia. Z Technicznej Informatyki można zrobić 4 strony ściągi A4. Z matmy 2 strony. Wydaje się być spoko, ale jak wam dowalą wszystkie możliwe architektury, wzory, obliczenia, przeliczenia, to jak sobie to zapiszecie, to od razu zapamiętacie, więc ściąga do wyrzucenia, albo w ogóle jej nie użyjecie.
Z Matmy tyle ludzi nie zdaje, że zarząd studencki wpadł na pomysł zajęć doszkalających prowadzonych przez studentów wyższego roku. Tak zwane "Tutorium". Dostają oni 8 euro na godzinę, za to że tłumaczą nam zadania i sposób ich rozwiązania.
Jeszcze fajnym ułatwienie przy matematyce jest fakt, że mamy możliwe do zdobycia 140%, ale nikt tyle nie zdobędzie. Czemu? Za mało czasu i nawet jak będziesz najszybszym pisarzem odręcznym świata, uda ci się na maksymalnie 110% napisać. Trzeba wybrać te zadania, co szybko się rozwiązuje i najwięcej punktów za nie jest (całki). Olać należy Zbiory, Macierze i generalnie te zadania, gdzie jest dużo pisania, bo to strata czasu. Aby zdać trzeba zdobyć 50%.
Kojarzycie taką komedię "Wieczny Student"? Takich osób jest tu sporo ;) Pisanie inżynierki po 8-10 semestrze nie należy do przypadków rzadkich :D
Ale to tylko mój punkt widzenia :)
#studbaza #niemcy #zagranico #matematyka
A jeszcze zawołam #programowanie może studenci Informatyki coś powiedzą więcej jak wygląda programowanie na studiach w Polsce. Bo my mamy Javę i Pythona w 1 semestrze. W drugim semestrze Java + C#, w trzecim semestrze C++ i OpenGl.
@Rezix: powiedz cos wiecej?
Studia to nie tylko programowanie, nie trzeba być programistą żeby zdobyś tytuł
@mediateh7: Hmm. U nas na zajęcia przychodzą byli Absolwenci naszej uczelni, dają wykład o Informatyce i mówią: "Zdajcie inżyniera i chodźcie do nas, bo u nas robota
Komentarz usunięty przez autora