Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +78
Jestem bardzo podekscytowana by poinformować, że już jutro po raz pierwszy w Polsce będziemy głosić antynatalizm na ulicach Wrocławia! Wzorujemy się na aktywizmie międzynarodowej grupy Stop having kids.
#antynatalizm
#antynatalizm
Mieszkam z tatą w domu jednorodzinnym. Niebieski chciałby się do nas wprowadzić. Tata się zgadza. Pozostaje kwestia finansowa. Czy jeśli niebieski z tatą będą płacić rachunki pół na pół to będzie uczciwy deal czy niebieski powinien płacić więcej? Ja dotychczas nie płaciłam nic, więc tu się nic nie zmieni na pewno.
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
jak powinny wyglądać opłaty?
- niebieski i tata rachunki pół na pół 32.2% (163)
- niebieski więcej niż tata 5.5% (28)
- niebieski wszystkie rachunki niech płaci 12.6% (64)
- ojciec niech na was tyra, nieroby 49.6% (251)
http://www.wykop.pl/link/2817303/mazowsze-liderem-gospodarczym-posrod-wszystkich-regionow-ue/
http://kurier.pap.pl/depesza/157281/
Link do danych
#neuropa #4konserwy #1000sukcesowdonaldatuska #polska #gospodarka #finanse #zielonawyspa #polityka
Tak czy inaczej jeżeli chodzi o miasto rodzinne to widzę ile właśnie dała SSE i działania miasta na rozbudowę jej infrastruktury. Co ciekawe, mimo lokalnie wysokiego bezrobocia, widzę też rozbudowę klasy średniej. Na ile to kredytowa, a na ile nie to oczywiście nie wiem, ale budownictwo jedno lub kilkurodzinne bardzo szybko się rozrasta.
Za to nie widzę wielu
1) Co jeśli inne kraje, które na twoim obrazeczku
@Siemomyslaw: Mamy wzrost od 25 lat. Gdzie tu manipulacja
Gdzie ja temu zaprzeczam? Oczywiście że mamy. Z tego co pamiętam, to w żadnym roku począwszy od 1990 nie mieliśmy spadku PKB. Fajnie, ale oczywiście mogłoby być jeszcze lepiej. Twoja grafika miałaby o wiele większy sens, jakby uwzględniała okres czasu
@Siemomyslaw: Wygląda na to, że od 1992. Baza danych google też to pokazuje.
Człowieniu, ale czy ty zdajesz sobie sprawę z tego, że twoje tabeleczki w dalszym ciągu nie obalają i nie zbijają moich argumentów? Wyraźnie pisałem, że bierzesz tutaj pod uwagę tylko wybrany okres czasu i to okres czasu przypadający na lata światowego kryzysu finansowego i spowolnienia gospodarczego nim spowodowanego!
Okej, zgadzam się z tobą, że Polska nie jest w ruinie.
Ale nie widzę też żadnego powodu do zachwytu. Polska tak naprawdę jest co najwyżej
@Siemomyslaw: No ba, w 2007 roku mieli nawet 26 tysięcy. I przyszedł kryzys i załamanie. Ile stracili? Sam widzisz. My w tym czasie nieprzerwanie zyskujemy. To kto ma stabilniejszą gospodarkę?
Tak samo z Litwą, w tamtym okresie spadek poniżej nas. Źródło danych to także Bank Światowy.
@zielony007: CZOOO? XD
Proszę, powiedz, ze to jakiś wyrafinowany skrót myślowy.
Hahaha :D Człowieniu, nie czytałeś tego, co napisałem? Przecież wyraźnie zaznaczyłem, że POMIMO tego kryzysu, ostatecznie Litwa i Estonia mogą się popisać lepszym wzrostem PKB niż POlska.
Widzisz, mimo że mocno się załamali, to w dalszym ciągu POlska ich nie dogoniła. Jak to świadczy o POlsce? Moim zdaniem niezbyt dobrze.
Ja w przeciwieństwie do Ciebie uwzględniam cały okres, szeroką perspektywę, a nie tylko podniecam się wycinkami, które akurat pasują do
Ale co z tego, skoro suma sumarum i tak są bogatsi od
I ilu z nich ma faktycznie problem ze znalezieniem pracy na satysfakcjonującym stanowisku.
Wiem do czego zmierzasz, zaraz pewnie usłyszę, ze specjalista od konstrukcji pocisków balistycznych tez w Polsce nie może pracy znaleźć i to dowód na słabość naszej gospodarki i ogólną biedę.