Wpis z mikrobloga

@Carcer: @epi: Duża rozbieżność między waszymi opiniami.
@Carcer: Właśnie ciężko mi określić, powiedzmy ze 6/10. Ogarniam obiektowość, świetnie radze sobie z rozwiązywaniem problemów, ale problemy sprawia mi projektowanie architektury aplikacji.

@Jurigag: @epi: Wasze opinie o 3.5k netto mnie cieszą, zwłaszcza, że jestem zainteresowany umową o dzieło :>
@NieUsune: Realnie w zależności od Twojego doświadczenia (0,5 roku to jednak niewiele) dostaniesz 2-2,5k netto, jak popracujesz te kilka lat to pewnie 3k netto bez żadnych problemów. No ale jak się Ciebie pytają to śmiało mów 3-3,5k netto.
@NieUsune: 4.5k netto? :D Sprawdź sobie na http://wynagrodzenia.com/moja_placa.php , tam masz anonimowe dane ponad 1000 programistów. Średnio dostają 3,3k netto, przy czym średnią na pewno mocno ciągnie do góry Warszawa (strzelam że dla dużych miast poza Warszawą to będzie z 3k netto), no i raczej większość osób na rynku ma za sobą co najmniej 3-4 lata pracy, ja przy małym doświadczeniu na Twoim miejscu cieszyłbym się z 2,5k , 4,5k moim
@krupek: Większość ofert zawiera informacje o elastycznej formie zatrudnienia, do wyboru przez pracownika. Cieszyć się z 2,5k nie będę bo tyle dostaję teraz, jak nie dostanę przynajmniej 1k więcej to nigdzie się nie ruszę :)
@NieUsune: Dostajesz 2,5k? No to widzisz, dobrze strzeliłem ile możesz zarabiać :P Raczej tyle będziesz dostawał, myślę że 0,5k dzięki własnej działaności zyskasz i kolejne 0,5k z doświadczeniem. Za 8-10 lat pewnie na własnej działalności nawet 5k jest realne