Aktywne Wpisy
betonoweczolo +128
#wojna #ukraina
Ostatnie pare tygodni miałem przerwę od tagu. Czy mi się wydaje, czy #!$%@?ło tu onuc jak mrówków? No prawie każdy wpis albo jest wprost pro-rosyjsko-anty-Ukrainski, albo ma taki podtekst, albo ewentualnie w komentarzu jest jakaś odpowiedź z kremlowską narracją pod normalnym wpisem.
Gdzie się podział russiaHateClub? Gdzie rozkład jazdy? Jeszcze 2 miesiące temu takiego syfu tu nie było.
Ostatnie pare tygodni miałem przerwę od tagu. Czy mi się wydaje, czy #!$%@?ło tu onuc jak mrówków? No prawie każdy wpis albo jest wprost pro-rosyjsko-anty-Ukrainski, albo ma taki podtekst, albo ewentualnie w komentarzu jest jakaś odpowiedź z kremlowską narracją pod normalnym wpisem.
Gdzie się podział russiaHateClub? Gdzie rozkład jazdy? Jeszcze 2 miesiące temu takiego syfu tu nie było.
Czego mężczyźni oczekują od kobiet w związku? Chodzi o etap, gdy mieszkają ze sobą, planują ślub bądź dzieci. Nie pytam o takie podstawy jak seks, obiad, posprzątane. Chodzi raczej o to, co to znaczy dla niebieskich "partnerka"? Jakie cechy posiada? Jak się zachowuje, jak rozmawia? Czym jest ta cała "dojrzałość"? Z jakimi problemami powinna umieć sobie radzić? Jakie mieć umiejętności, talenty, wiedzę, zainteresowania?
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #p0lka #seks #zwiazki #pytanie
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #p0lka #seks #zwiazki #pytanie
@ButtHurtAlert: nie umiesz czytac pytania. Tam jest o tym, co MUSISZ. A koordynatów GPS nie MUSISZ
@ButtHurtAlert: ja jestem pierwszym który czepia się kretyńskich pytań i odpowiedzi "bardziej i mniej poprawnych" - ale przykro mi - tutaj sprawa jest jasna.
Odpowiedź powinna być "Podać LOKALIZACJĘ miejsca wypadku (np. adres, słupek kilometrowy i numer drogi, miejscowość, współrzędne GPS)".
@contactlight: Bingo.
@contactlight: a wszyscy powinni życ w zdrowiu i szczęściu, i generalnie wypadków tez nie powinno być. Problem w tym, że do oznaczania "pozycji" od zawsze używało się słupków, nazw dróg.
Można by sie czepiac, czy istnieje coś takiego jak wspołrzedne GPS i jaki format, a może wymienić apki które można wspierac?
Poza tym zdaje
Wawel to taki sam adres jak ulice, place czy rynki. Zamek Wawel ma swoje posesje (chyba 7 jeśli dobrze pamiętam)
@Korba112: no nie wlasnie - z twojego "screena" wynika wrecz, ze to ulica "Zamek Wawel" w miescie "Krakow", w woj. "Małopolskim" etc.
tak jest nazwana rubryka w programie. Rynek Główny czy plac Mariacki również będą w tej samej rubryce, a nie oznacza, że są ulicami.
- pali się Zamek Królewski w Warszawie
- adres?
- nie znam!
- to nie przyjedziemy!
No sami musicie czuć absurdalność tej sytuacji. :)
@maciek_gi: prawo a absurdy to wiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@maciek_gi: wiesz, można się czepiać znowu - ale ja np. nie miałbym pojęcia jak tam dojechać, wiec nic mi to nie powie.
Generalnie moim zdaniem pytanie jest jasne - MUSISZ podac adres lub inny opis - sadze, ze Zamek Krolewski w Warszawie
Właśnie o tym piszę. Opis po którym pracownik 112 będzie w stanie jednoznacznie zidentyfikować miejsce. np. Zamek Królewski, mimo że nie jest adresem. Obstawiam że mają dostęp do sieci i w pewnych przypadkach są w stanie ustalić adres o który chodzi na podstawie opisu.
Nikt tak nie uważa.
@maciek_gi: tylko wiesz, nie kazdy będzie w stanie to zrobić. Ile było przypadków, że np. po 112 łączyło z jakąs miejscowościa oddaloną o 100 km od twojej etc. Albo wiesz, przy
@maciek_gi: taa, auchan piaseczno, ale nieeee, panieee, to kiedys byl oszą a teraz ten, no, biedronek, tam obok przy kościele po lewej, no.
@maciek_gi: a żeby miec konkrety taki człowiek musi moc wiedziec gdzie sie sprawa toczy. A by uniknac sytuacji jak podałem, wymaga sie adresu/kilmetrażu.