Wpis z mikrobloga

Jaki program polecacie do małej firmy transportowej ( kilka aut i ok 30 przewozów zlecanych podwykonawcom miesięcznie )
Zależy mi na łatwym tworzeniu zleceń, przejrzystości obsługi i czegoś takiego że będę mógł sobie wpisywać trasy i ceny za nie itp. Poprostu ALL IN ONE.

No i oczwiście nie jakiś rozbudowany CRM dla ogromnej spedycji który kosztuje trylion złotych. Excel staje się już nieprzejrzysty ; (

Wołam @tadyo ( bo napewno coś takiego ma ) i #bekaztransa #transport #spedycja #logistyka
  • 16
@xspeditor: tak jak mówi @c1nu: jak masz stałe trasy i dobrze sobie najpierw wszystko wprowadzisz to zlecenie masz w parę minut. Do tego buduje ci się cała baza poprzednich transportów, ale pamiętaj, że program wymaga konsekwencji
@Konkol: @c1nu: trochę lipa że można pobrać sobie demo, ale warunków testowania nie ma nigdzie. Podam swoje dane, nie spodoba mi się a później się okaże że okres testowy przekszatłca się odrazu po 30 dniach w użytkowanie i przyślą Fv ;(
@Konkol: coś jak mój program do faktur. Ściągnąłem demo, spodobał sie i poszedłem do MediaMarkt ( akurat tam był w pudełku) kupić. Wracam zajarany do biura a tu się okazuje że w pudełu była licencja do członu z magazynowanie i Fv, a nie samo FV. Tamta wersja była dla mnie nie do użytku. Zadzwoniłem do producenta i powiedziałem że się pomylili a on na to że nic nie mogę zrobić. No
@xspeditor: A ja Tobie polecę Symfonie, niby program strikte do spraw księgowych ale też posiadają różne rozbudowy programów.
PS: pracuje tam więc mogę załatwić jakieś zniżki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kiedyś używałem programu SpedTrans, ale dla mnie jest mało czytelny. Nie potrafiłem się w nim odnależć. Obecnie korzystam z http://www.firetms.com i w moim przypadku się sprawdza. Najpierw skorzystałem z 30 dniowego okresu próbnego, który był moim okresem weryfikacyjnym. Ja od razu zdecydowałem się na zakup. Ale z tego, co się dowiadywałem, to jeżeli ktoś po tych 30 dniach się nie zdecyduje, to jego plan przechodzi na darmowy i moze korzystac za darmo,