Wpis z mikrobloga

Zastanawiam sie co zrobic. Doradzicie?
Odchudzam sie. Jak pisalem na poczatku - mam glownie tluszcz ale i troszeczke miesni. Obecnie chodze raz w tyg na silke (w ramach studiow) + codziennie (lub prawie) robie w domu ABS.
Zastanawiam sie co sobie dorzucic:
1. Krav Maga - podoba mi sie styl walki i klimat #splintercell - https://www.youtube.com/watch?v=eDUrWyt2Nb4 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2. Boks (glownie zwiekszenie sily uderzenia)
3. Silownia

Znajac zycie na silowni bym glownie biegal na biezni oraz cwiczyl rozne partie - ale czy to wogole cos da przy odchudzaniu gdzie nie biore zadnych supli oraz nie jem za duzo bialka?
Na sztukach walki bym co nieco nabral techniki i troche spalil (dawniej chodzilem to mega wysilek to jest) - fajna sprawa to jest.

Glosujcie dajac plusa w komentarzu nizej. Ewentualnie tez co myslicie w komencie.

#90dnimp0wer #90dniowatransformacja
#silownia #trening #kravmaga #boks #mirkokoksy
  • 18
  • Odpowiedz
@MP0WER: chcesz żeby mikro życie ci ustawialo? Sam pomysł albo zapytaj się o opinie kogoś kto się zna, a nie rób głosowania. Akurat jeśli chodzi o sama sylwetkę to dieta plus siłownia da najszybszy efekt. Z tym, że trenując sztuki walki możesz komuś dodatkowo #!$%@? w mordę, bo brzuchem to ciężko. Nie chce mi się dokładnie pisać bo jestem na telefonie, ale najpierw zacznij dobrze jeść jeśli chcesz coś zrzucić.
  • Odpowiedz
@MP0WER: Wybierz to co lubisz robić i tyle. Bo jeżeli nie chcesz być koksem a jedynie dobrze wyglądać to naprawdę na wiele sposobów możesz to osiągnąć. Zarówno trenując sztuki walki jak i wyłącznie na siłowni.

codziennie (lub prawie) robie w domu ABS.

Wiesz że od tego się nie chudnie? Odchudzanie to przede wszystkim zasługa deficytu kalorycznego, a zamiast czasu poświęcanego na brzuszki, 6-weidera, abs-w-5-min itp. lepiej ten czas poświęcić np.
  • Odpowiedz
Wiesz że od tego się nie chudnie?

@straw: pewnie nie wie dlatego to ćwiczy -_- @MP0WER weź tramki, wyjdź z domu i pobiegaj jakieś interwały, 2 minuty szybko 2 minuty wolno na przemian. Robisz tak 5-7 razy podczas treningu, trening 3 razy w tygodniu i schudniesz. ABS trenuje się po to żeby zbudować mięśnie brzucha a nie żeby spalić tłuszcz w tym miejscu.
  • Odpowiedz
@MP0WER: zastanów się, na czym Ci tak naprawdę zależy: wygląd (siłownia), "styl walki i klimat" (Krav Maga) czy "zwiększenie siły uderzenia" (boks), i wybierz jedno z tych 3. ABS zamień na HIIT.
  • Odpowiedz
@rotero: @jezyk123: @walter21: @straw:
@TheAdas: ale nabieranie miesni = nadwyzka kalorii + duzo bialka a przy mojej mocno ograniczonej diecie z czego maja mi miesnie rosnac... i jeszcze 0 bialka i innych biore.

Wezme sobie przez 3 mies jakeis sztuki walki to przy okazji zrzuce szybciej + cos tam sie naucze przydatnego. A raz w tyg i tak mam silownie na uczelni.
  • Odpowiedz
@MP0WER: ale Ty masz trenować mięśnie żeby je zachować a nie budować. Trening sztuk walki czy aeroby zużywają zasoby ale nie dają żadnych bodźców ochronnych. Ciężary na siłowni to najskuteczniejsza metodą na zdrową utratę tkanki tłuszczowej
  • Odpowiedz
@MP0WER:
1. odpuść A6W

2. Podział na "klimat" i siłę uderzenia to debilizm. Odrzuć krav magę, bo to system walki, który Cię uczy nierealnych rzeczy (jak obrona przed nożem/klamką).

3. Boks wyrobi Ci psychikę, pewne odruchy, kondycję, zgubisz trochę kg, wyrzeźbisz
  • Odpowiedz
6. Redukcję zaczynasz w kuchni, to to ona odpowiada w 80% za rozsądne zrzucanie wagi

Oczywista oczywistość. Wcale nie twierdzę, że tak nie jest.
  • Odpowiedz
@jezyk123: Nie, nie, ziomeczku, ja Ciebie wołalem, bo jesteś autorem punktu piątego, stwierdziłem, że lepiej Cię zacytować, niż pisać drugi raz to samo ( )

"Trenując sztuki walki w jakimś klubie napewno schudniesz szybciej niż jak będziesz sam chodził na siłke."
  • Odpowiedz
@MP0WER: Wielu bokserów skacze na skakance, ja sam już od dłuższego czasu sobie "hopsam". Dobre ćwiczenie na zrzucenie paru kilogramów i wyrobienie dobrej równowagi, a przy okazji można popracować nad oddechem.
  • Odpowiedz