Aktywne Wpisy
Lolenson1888 +209
Strona główna Allegro w 2005 roku. I komu kurczę przeszkadzał taki wygląd internetu? xD
Link do Wayback Machine ze stroną widoczną na screenie poniżej: KLIK
#webdev #webdesign #allegro #gimbynieznajo
Link do Wayback Machine ze stroną widoczną na screenie poniżej: KLIK
#webdev #webdesign #allegro #gimbynieznajo
pearl_jamik +93
Niech ktoś wytłumaczy dlaczego ludzie z wyższym wykształceniem, elita narodu, z wysokim ego, programiści stopnia najwyższego zostawiają po sobie w kiblu w biurze obesrany kibel?
#pracbaza #praca #pytanie #pytaniedoeksperta #programista15k
#pracbaza #praca #pytanie #pytaniedoeksperta #programista15k
Przyznam że jestem po paru piwach, i ciężko mi się myśli, pomimo, że mam troche w czubie, to naszła mnie refleksja i pewne przemyślenia podczas kontenplacji w mojej jaskini wraz z browcem.
Czy to nie jest tak że świat i system spawia do z dnia na dzień jesteśmy coraz bardziej bliscy samozagłady - unicestwienia silnych - prawych - zdrowo myślących ludzi, ktorymi kieruje dobro, ale jednocześnie z jakiegoś powodu bardzo słabych ludzi? Jestem "wierzący na swój sposób - duchowa sfera" ale jednocześnie wierze w pewne założenia oraz fakty, ewolucji, a mianowicie, silniejszy i bardziej cwany wyeliminuje słabszego - a może raczej głupiego osobnika...
Dlaczego miliony jak nie miliardy prawych silnych ludzi ktorymi kieruje dobro, oraz ludzi o poglądądach króre są przeciwko czynienia innemu człowiekowi krzywdy, są tak ułomne i bezsilne w swoich działaniach i egzekwowania prawa, dlaczego stosuje się tak lekkie i w sumie śmieszne kary za zbrodnie typu gwałt czy morderstwo, jednocześnie troszcząc się o zwyrodnialców, dając im wieksze prawa niż ich miała - albo ma ich ofiara, czy to pojedyncze przypadki, czy też masowe przestępstwa gdzie ginie - cierpi albo są prześladowane tysiące osób, coś tu nie gra i jest cholernie popiericzone.
Analogicznie, w senie globamym co do społeczeństwa w obecnych czasach, wygląda to tak jaby zdrowy, sprytny i silny kot który przez lata ćwiczył techniki zabijania - polowania na swoje ofiary i ani razu nie zawiódł, nagle zamienił się w wykastrowanego samca, ktory kładzie się i daje się zagryzć szczurowi.
Komentarz usunięty przez autora