Aktywne Wpisy
mickpl +461
Z takich zawodów, które wymarły to ciekawy był zawód "operatora windy", tzw. elevator operator. W czasach kiedy ludzie jeszcze nie wiedzieli jak korzystać tej technologicznej nowinki, zatrudniano takich operatorów, których praca polegała wyłącznie na naciskaniu guzika oraz zamykaniu i otwieraniu drzwi. Obecnie zawód już wymarł, a wszyscy dawni operatorzy przekwalifikowali się na pokrewne profesje, najczęściej pośrednika w obrocie nieruchomościami.
#nieruchomosci #pracbaza #elevatoroperator #windy #ciekawostki
#nieruchomosci #pracbaza #elevatoroperator #windy #ciekawostki
ecco +96
Moja przygoda z e-commerce, sprzedażą i marketingiem partyzanckim zaczęła się właśnie tutaj. Na mirko. Dacie wiarę? Gdy mówię o tym publicznie, ludzie często dziwnie na mnie patrzą. Przyczyny są różne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
TL;DR:
30 lat temu, 4 listopada 2014 roku wrzuciłem tutaj historyjkę o tym, jak to kupowałem reklamówki w Biedronce i prawie zostałem złodziejem XD Post poleciał w gorące z 2500 ówczesnych plusów. Tamte plusy
TL;DR:
30 lat temu, 4 listopada 2014 roku wrzuciłem tutaj historyjkę o tym, jak to kupowałem reklamówki w Biedronce i prawie zostałem złodziejem XD Post poleciał w gorące z 2500 ówczesnych plusów. Tamte plusy
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Siódma rano, wychodzę z domu. Zimno. Szalik, jesienny płaszcz, ale buty letnie to marznę. Godzinę później dojeżdżam na zajęcia, już z płaszczem, szalikiem i sweterkiem pod pachą. A w nogi grzeje. Po dwóch godzinach zajęć przerwa. To do sklepu. Bez płaszcza, bo skoro prawie południe to ciepło. I wracam jak zamarznięta. Mija kolejna godzina. Wychodzę. W płaszczu i szaliku. Który chwilę później zdejmuje. A za 5 minut zakładam bo w cieniu już zimno. W połowę ciała mi grzeje, w połowę marznę, tylko wkurzam się cała.
Jak ma być ciepło, to niech będzie ciepło. Jak ma być zimno to niech będzie zimno. Jak ma być średnio to niech będzie średnio, ale błagam, żeby chociaż w ciągu jednego dnia ta pogoda była stała.
Buty jesienne oczywiście kupiłam, a jak wyszłam ze sklepu to zaczęłam się zastanawiać, czy jednak tych letnich nie wyjąć.
#boldupy #pogoda ##!$%@? #wykopwinterclub ##!$%@?