Aktywne Wpisy

Soothsayer +194
Nie mogę się doczekać #l-------------j
źródło: IMG_20250110_180834
Pobierz
Siemabro +174
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: IMG_20250110_180834
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#programowanie
taniej od twórców antywirusów-comodo(https://www.comodo.com/business-security/code-signing-certificates/code-signing.php), itp
Polecam przeglądnąć dokumentację MSDN odnośnie instalatorów. Takie głupie rzeczy jak np. nazwa pliku exe(Setup.exe) ma już znaczenie. Do tego w manifescie dodaj kompatybilność z systemami od XP do 10 bo bez tego będzie często widać komunikat systemowy że aplikacja jest niepoprawnie zainstalowana.
Microsoft (w IE oraz w Win 8 i wzwyż) będzie mógł blokować Twoją aplikację póki nie nabierzesz wiarygodności. Niektóre antywirusy będą krzyczały, że apka niebezpieczna (np. Norton) bo bazują na historii pliku (rzadko pobierany, niedawno wydany, niewielu użytkowników, itd). Jeżeli chcesz, żeby userzy nie byli atakowani monitami o podejrzanym pliku, będziesz
@wnocy: robiłem dość rozbudowaną aplikację desktopową, która używała wrażliwych elementów systemu operacyjnego, ale nie wymagała praw administratora i żaden antywirus ani Windows nie robił problemów. Apka oczywiśćie bez podpisu cyfrowego.
EDIT: gwarantuje, że Twoja instalka ściągnięta z internetu byłaby blokowana przez Nortona
źródło: comment_n9U1vt0DZJCi1XYHuc7ZiUJgmv2i2ssm.jpg
PobierzŻeby dostać certyfikat z unizeto musisz przedstawić papiery z CEIDG, wysłać skan dowodu i chyba tyle. Oni jako wydawca certyfikatu wpisują Ci w certyfikat, że jesteś JoeBlade Company i sprawdzają tylko czy jesteś JoeBlade Company. Użytkownik uruchamiający Twoją apkę widzi, że została wydana przez JoeBlade Company i tyle. Nikogo nie interesuje co tym podpisujesz.
Jeżeli wypuścisz jakis malware, który zostanie wykryty, to windows będzie blokował wszystko
Piszę z głowy, bo bawiłem się w to rok temu, więc o czymś mogłem zapomnieć albo gdzieś