Wpis z mikrobloga

Miód tak samo szkodliwy jak syrop glukozowo-fruktozowy

Intuicja podpowiada, że naturalny miodek jest lepszy niż groźnie brzmiący syrop. Ale grupy karmione miodem, syropem czy cukrem po dwóch tygodniach miały takie same wyniki. I nie były to dobre wyniki dla zdrowia. Wszystkie trzy substancje składają się z tych samych monocukrów - glukozy i fruktozy.

#nauka #liganauki #ligamozgow #zdrowie #ciekawostki #dieta #mikroreklama
Pobierz Sierkovitz - Miód tak samo szkodliwy jak syrop glukozowo-fruktozowy 

Intuicja podp...
źródło: comment_Xcs6ayKSwKgXiV6hCXcIU6m5z2HPeez4.jpg
  • 53
@Sierkovitz: pomijając wartości odżywcze jaki ma nieprzetworzony miód a jakich nie ma syrop to może i jest w tym trochę racji. Zresztą miód jadam tak rzadko, że nie pamiętam kiedy ostatnim razem jadłam.. [;
Cukier ogólnie jest szkodliwy


@Sierkovitz: Jednak bez niego nie ma życia xD Problem syropów glukozowo fruktozowych jest ich zawartość, stężenie jest za wysokie, większe od naturalnego i organizm od tego "dobrobytu" robi z niego materiał zapasowy - tłuszcz.