Aktywne Wpisy

Kiedyś marzyłem o pracy 8-16 w biurze, teraz uważam, że to tragedia, najlepsze godziny dnia przelatują ci przez palce, tylko widzisz przez okno jak piękny jest dzień, 3 zmianowka to nie jest wcale takie złe jak masz odpowiednią robotę typu pielęgniarka lub coś innego gdzie jest spokój i można się kimnąć. Je$ac korpokolchozy, życie nie jest warte 5 tysięcy miesięcznie..
#pracbaza #praca #korposwiat #korpobaza
#pracbaza #praca #korposwiat #korpobaza

Sleepypl +111
Jeśli dostanę 10 plusów to usuwam konto ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A jeszcze pytanie dla znawców -- co ogólnie było by mi potrzebne jako podstawa do zatrudnienia się jako stażysta Ruby względnie młodszy programista Ruby.
Czy dobrze rozumiem że absolutne minimum to:
Ruby
CSS
HTML
Ruby on Rails
Czy to mi wystarczy na dobry początek by gdzieś pracować w Ruby?
@asunez: Ruby jest super językiem do pisania małych narzędzi. Jak trzeba wczytać plik, coś z nim zrobić i zapisać wynik do pliku, to jest super i takie jest jego zastosowanie, bo analogiczny program w C/C++ byłby o wiele większy i trudniejszy do napisania. Gdy jednak jeden program rozrósł mi się na >1 KLOC, to już rzeczywiście przez dynamiczne typowanie miałem kłopoty z ogarnięciem co się dzieje.
Rzadko robi się jednocześniej backend i frontend. Więc jak się uczysz Ruby, CSS i HTML nie musisz - poza samymi podstawami. Ogólnie i tak backendowcy robią beznadziejny frontend, więc lepiej się na jednym skupić :)
Poza tym, Ruby wcale już nie jest na topie. Zdecydowanie nie.
PHP >>> długo długo nic >> Rails (Wrocław, Kraków, w sumie Warszawa trochę też) = Django(Warszawa) >> Node.js czy inne Meteor.js wynalazki.
Mówisz o ilości pracy - ale pamiętaj, że nie liczy się liczba, a stosunek liczby miejsc, do liczby programistów. W Ruby jest może i 10 razy mniej pozycji i są tylko w dużych miastach, ale też jest dużo mniej osób coś ogarniających. Jak się umie Rubiego dobrze, to bez żadnych problemów znajdziesz robotę z dobrą kasę. W dużym mieście lub zdalnie. Nie ma szans na pracę w mniejszych miastach,