Wpis z mikrobloga

Murki, krótka piłka: auto do ok. 17k, póki co biorę pod uwagę:

-c4
-civic VII
-focus mk2

Detale - 4 drzwi, benzyna + podtlenek gazu, auto do użytku codziennego w dosłownym tego słowa znaczeniu: dojazd do pracy oraz przemieszczanie się nim w trakcie. Najbardziej w tym momencie podoba mi się... cytryna :) Jeździłem nią, wrażenia pozytywne. Honda najstarzej wygląda z tego zestawienia, no i 4 drzwiowe wersje wyglądają trochę "babcinie", no ale bez tragedii. Co sądzicie to nich, które wg Was nalepiej będzie służyć? Jestem też otwarty na inne propozycje :)

#pytanie #auto #samochody #samochod #ford #citroen #honda
  • 12
@bartzov: dlaczego upierasz się przy 4 drzwiowych wersjach (sam zuwazyles, ze wyglądają źle takie małe sedany)?
Pomyśl o wersji 5 drzwiowej.
5 d są bardziej praktyczne i ładniejsze.

Wybrałbym Hondę z uwagi na funkcjonalność (z tyłu zupelnie płaska podłoga /bez tunelu/, największy bagażnik w tej klasie, wysoko umieszczony lewarek skrzyni biegów, wysokie siedzisko) oraz legendarną wręcz niezawodność.
Miałem kiedyś civic 7. Bardzo zadowolony byłem.
@bartzov: c4 - proste, tanie zawieszenie, silniki spoko do gazu. Wnętrze z niezlych materialow, czesto niezle wyposazone. Honda - drogawe czesci, silniki nie lubia gazu podobno, bardzo kradna w okolicach warszawy, najdrozsza z calego zestawienia.
Focus - super prowadzenie, podstawowe wersje gole jak swiety turecki po flocie :p. Zawieszenie trwale choc rozbudowane. Silniki srednio lubia gaz, ale ludzie zakladaja i tluka kilometry. Ciezko wybrac jakis ladny egzemplarz, bo wiekszosc albo po
@rraaddeekk: Źle się wyraziłem, chodziło mi o 4 "wejściowe" a nie coupe. Chodzi oczywiście o 5d :)
@dzikiczytelnik: No właśnie mieszkam w Warszawie i to samo słyszałem od kilku osób :/ I faktycznie wychodzi najdrożej z tego co patrzyłem a wygląda mniej nowocześnie od dwóch pozostałych.
@bartzov:
@dzikiczytelnik:
Honda najdroższa, ale to daje do myślenia dlaczego. Najbardziej doceniana.
Cena to też zaleta, bo najbardziej trzyma cenę stara honda.
Francuzy tanieją bardzo i najwięcej możesz stracić oraz z uwagi na złą opinię onfrancuzach jest problem z odsprzedażą.
Co do kradzieży to i owszem Hondy kradną, ale chyba nie takie starocie.

Jestem fanbojem Hondy. Miałem kilka.
Forda Focusa tez miałem.
Doceniam Focusa za świetne prowadzenie.
Miałem go 2
@bartzov: mam w domu 3 hondy na podtlenku gazotu (6,7,8 gen.) i wszystkie już parę lat bez usterek służą mojej rodzinie. polecam. pozostałymi nie jeździłem,to się nie wypowiadam.