Wpis z mikrobloga

Mam problem. Ogolem to jestem w 4 klasie technikum logistycznym. W sumie to dobrze mi tu idzie, jestem finalista olimpiady itd. Ale raczej nie mam zamiaru tego ciagnac i nie pojde na logistyke na studia. No i sie teraz zastanawiam na co moge pojsc. Na maturze bede zdawal matme i angielski, na ten moment z arkuszy wychodzi mi matma 90%+ i angielski 100% wiec teoretycznie powinienem sie dostac na wiekszosc uczelni w kraju. Pierwszy wybor to informatyka. No ale ja tak na serio nie mialem wiekszej stycznosci z nia. Uczylem sie kiedys js ale to byly mocne podstawy na codecademy. Oplaca mi sie w ogole isc na informatyke skoro jestem dobry tylko z matmy? Dostac sie na UW/AGH i dopiero potem sie martwic? Mam zamiar uczyc sie narazie do matury a potem dopiero jakiegos jezyka. Z tego co widze to np na UW sa jakies testy we wrzzesniu sprawdzajace wiedze z wybranego jezyka a na ten moment ja bym to napisal na 0%. Informatyka sie wydaje najlepsza ale nie wiem czy to sie nie mija z celem bo ja tylko matme ogarniam
#studbaza #informatyka
  • 37
@prokrastynacya: zawsze chcialem isc na informatyke tylko mialem plan taki zeby w ogole zaczac sie uczyc jakiegos jezyka czy cos dopiero po maturze a teraz sie tak zastanawiam jak bardzo bede mial #!$%@? start skoro nie bede nic ogarnial poza matma.
@wd34ko0: ja tylko patrze AGH i UW, ewentualnie UWr a tam sie dostane z sama matma i angielskim
@MlodyWilczek: ale jakie marzenie? W skrocie mi chodzilo o to ze chce isc na informatyke bo zaden inny kierunek mi nie zbyt pasuje, ale przez to ze rok temu na wykopie mi polecili katowac matme do matury to mam problem bo boje sie ze nie dam rady z przedmiotami typowo z informatyki.