Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LordOfTheBananas: tutaj nie o to chodzi. To inny wymiar grzeczności i uśmiechu na co dzień. Tak się zachowują bo tak wypada i tak zostali wychowani. Absolutnie nie pokażą po sobie, że tak na prawdę mają ciebie gdzieś. Jest takie powiedzenie, że "klient to bóg" i tak należy go traktować. Zauważ, nie "nasz klient nasz pan", to bóg!
  • Odpowiedz
@ama-japan: ech, spędziłem troche czasu w Azji, w jpn tylko kilka dni ale za to w Korei kilka miesiecy. Oczywiscie wiem, ze to zupełnie inne kraje ale sa jednak pewne punkty wspolne. Co mnie najbardziej denerwowało to ta nieszczerość. Pomożesz mi z...? Tak tak oczywiscie ;).... mija kilka dni... No to co, pomozesz mi z...??? Yyyy nie mam czasu wiesz, popros kogos innego... No to po co cos obiecywać? Po
  • Odpowiedz
@ama-japan: O to też ciekawe ;) z jednej strony punkty wspolne są jesli chodzi o kulture, z drugie, gdy z kolegą polecieliśmy do Japonii czuliśmy się oszołomieni , wszystko wydawało się inne ;)
  • Odpowiedz
@tomashj2: inna sprawa to interesy. Wtedy Koreańczycy są bardzo agresywni w stosunku do Japończyków. Najpierw jak pisałeś obiecują, że mogą wszystko zrobić, nie ma problemu. Gdy zwrócisz im uwagę za jakiś czas ostro atakują. Raz taka akcja podczas spotkania biznesowego, gdzie byli sprzedawcy i prezes. To ci sprzedawcy aż prześcigali się kto będzie bardziej agresywny, by wykazać się przed prezesem.. W przerwie na kawę podszedł do mnie i mojej japońskiej
  • Odpowiedz
@ama-japan:

Ja zrobiłem wielkie WTF? a koleżanka, jak typowa Japoneczka opuściła wzrok i przeprosiła...

To oni się tam nie szczują nazizmem jak w Europie? Jak by nie patrzeć, Japończycy byli nazistami, pewnie wcale nie gorszymi od Niemców.
  • Odpowiedz