Wpis z mikrobloga

Mireczki, ja tu tylko na chwilę. Chce ogłosić ze Sapkowski to pieprzony geniusz. Saga wiedźmin to mistrzostwo. Czytam dopiero zbiory opowiadań: ostatnie życzenie i miecz przeznaczenia, a już wiem że to najlepsza saga jaką czytałam. Nie wiem jak mogłam wcześniej czytac młodzieżowy shit. Polecam wszystkim. 10/10

#ksiazki #wiedzmin #sapkowski
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@olifjaturq: przeczytałem całą sagę o Wiedźminie i jest dobra. Ale np. Władca Pierścieni albo Hobbit Tolkiena przeskakuje Wiedźmina. Lepsza akcja, ciekawsze sceny i postaci. Szczególnie Hobbita przyjemnie mi się czytało i to było dla mnie 10/10. Wiedźminowi trochę brakuje.
  • Odpowiedz
@olifjaturq: saga o Ciri rozkręca się przez półtora tomu, zawiera nudne wątki dotyczące czarodziejek, a po dwóch i pół świetnych tomach jest Pani jeziora - najgorsza książka jaką w życiu czytałem...
Opowiadania też mi się bardzo podobały.
  • Odpowiedz
@olifjaturq: każdy ma własny gust i dobrze, bo inaczej było by nudno ;) . Przeczytaj całość, obyś się bawiła tak samo dobrze jak przy opowiadaniach. Ja z moich odczuć niestety musze potwierdzić że opowiadania są lepsze niż reszta :) .
  • Odpowiedz