Aktywne Wpisy
JonasKahnwald +114
Pisałem kiedyś, że spełniłem swoje marzenie ze studiów co do gamingowego PC. Tak właśnie wygląda, Aorus RTX 4090, R7800X3D. (ʘ‿ʘ)
#pcmasterrace #komputery #gry #chwalesie
#pcmasterrace #komputery #gry #chwalesie
Zielonykubek +463
Kiedy nie udało się straszenie, że mieszkań zabraknie, kiedy nie udały się artykuły o gniazdownikach, czas na kolejny temat #nieruchomosci
4) Co lub kto miał wpływ na Pana/i aktywność ruchową: -pływanie -aerobik - spacery ............................
5) Jaką formę aktywności ruchowej Pan/i preferuje: - względy zdrowotne - potrzeba ruchu - własna potrzeba .......................
6) Jakie cele podczas ćwiczeń są dla Pana/i najważniejsze: - poprawa sylwetki - poprawa sprawności - odreagowanie stresu, zmęczenia - chęć przebywania z innymi -inne, jakie
7) Czy odczuwa Pan/i efekty swojej aktywności: - tak -nie - nie wiem
8) Jeśli tak , to jakiego rodzaju są to efekty: - zdrowotne - psychiczne - fizyczne - społeczne - inne, jakie
9) Jak organizuje Pan/i zajęcia:
10) Czy w Twoim miejscu zamieszania znajdują się placówki zajmujące się organizacją rekreacji, turystyki dla osób z niepełnosprawnością:
- nie wiem - tak - nie
11) Jeżeli odpowiedział Pan/i na pytanie 16 twierdząco, to czy korzystał Pan/i z jej usług: - nie -tak, podaj nazwę ….......................
12) Jak ocenia Pan/i infrastrukturę rekreacyjno-turystyczną: siłownie, szlaki rowerowe, szlaki piesze..............
13. Co mogłoby Pana/ą zachęcić do korzystania z tych instytucji:
14. Jakie elementy w obiektach i instytucjach są najczęściej niedostosowane dla osób z niepełnosprawnością:
15. Które z podanych czynników najbardziej ograniczają aktywność ruchową osób z niepełnosprawnością:
16. Czy Pana/i zdaniem ludzie z niepełnosprawnością mają świadomość znaczenia aktywności ruchowej:
Na początku roku mieliśmy już do czynienia z ankietami, bo musieliśmy poprzepisywać po ~150 sztuk do Excela. Jakoś przeszło, mimo, że to jawne wycieranie mordy studentami.
Natomiast te ankiety są bardzo niewygodne właśnie ze względu na to, że musimy je przeprowadzać z osobami niepełnosprawnymi w różnych ośrodkach czy domach opieki.
Kilka dni temu kolega był w jednym z ośrodków i 1) wyśmiali go za strukturę i pytania na tej ankiecie 2) powiedzieli, że nie jest upoważniony do przeprowadzania tych ankiet i musi mieć skierowanie z uczelni. 'Akurat w miejscu, w którym byłem są sami niepełnosprawni emeryci, którzy jak już wychodzą, to do parku przed budynkiem. W tym przypadku dyrekcja ośrodka wyśmiała niektóre pytania zawarte w ankiecie.'
Pani szanowna doktor przysłała nam o to taki dokument:
Prośba
Zwracam się z prośbą o umożliwienie przeprowadzenia kwestionariusza
ankiety Pani/Panu ………..……….., nt. „Rekreacja osób niepełnosprawnych”.
Praca realizowana jest w ramach przedmiotu „Podstawy rekreacji” i ma
na celu przybliżyć studentom problemy osób niepełnosprawnych związanych z
podejmowaniem rekreacji.
Uzyskane wyniki wykorzystane będą wyłącznie w celach naukowych.
Prowadzący przedmiot
dr .................
mamy przyjść do niej po podpis a następnie udać się do dziekanatu po pieczątkę uczelni.
PYTANIE:
Czy ona/one mają prawo nami się aż tak wysługiwać? Rozumiem, że studenci to króliki doświadczalne i parobki, ale do takiego stopnia?
#studenci #studbaza #ankiety #rekreacja #pytaniedowykopkow #waszezdanie
Spróbuję coś zdziałać w tej sprawie, a jak nie da rady to zrobię jak mówicie.