Wpis z mikrobloga

Może by ten dodatek jakoś bardziej zareklamować na wykopie? Nie zawsze śledzę wykopowego "śledzia" i trafiłem trochę przez przypadek, a to ciekawe.
Ja bym jednak uważał na bezpieczeństwo takiego rozwiązania. Każdy odwiedzony adres wędruje do bazy Wykopu.

Przy okazji, "chromea" to idealna nazwa na herbatkę na zaparcia. Jeżeli już, to chrome'a.
@chommik12: do bazy to na pewno nie ląduje, tylko sprawdza czy jest taka strona na Wykopie. Wszystko bez logowania, więc nawet ciężko by było to przypisać do jakiejś konkretnej osoby.
@mgalecki: no nie ma czego zazdroscic :> przez cztery dni jestesmy kreatywni a w piatki do tego musimy byc za....scie kratywni. A wiadomo jak piatki zazwyczaj wygladaja ;-) Co do RSSa do powiadomien to jest to jakis pomysl (w ogole dla calego MW moglibysmy w sumie zrobic). Do przodu posuwa sie tez android. W nadchodzacym tygodniu powinna sie juz pojawic pierwsza .apk ;-)

@dstranz @qster - powiadomienia sa, ale obecnie dostepne
"to musi wystarczyc "

brzmi jak "640kb powinno wystarczyć każdemu?"

jeśli jesteś deweloperem, a nie zewnętrznym moderatorem, to tylko siąść i płakać

ludzie z digga też "wiedzieli lepiej"
@msichal: Android ma to do siebie, że po włączeniu pierwszy raz urządzenia możesz go od razu używać. Z WM do 6.5 było z tym trochę gorzej ;) Nie wiemy tak naprawdę co nam przyniesie WP7. Według mnie lepiej na początku tworzyć na popularne platformy.
@moods: o WP7 nie ma co gadać, bo nie będzie on w żaden sposób kompatybilny z WM(zło). A co do użytkowalności, w sumie zarówno android jak i WM mają już od razu podstawowe narzędzia jak chociażby przeglądarka internetowa, jedyna rzecz która ssie w stockowym WM to multitasking, do sprawnego trzeba zainstalować WkTask, ale wtedy staję się chyba najwygodniejszym spośród mobilnych platform ;) Nie ma to jak przełączanie między aplikacjami jednym tapnięciem.
@msichal, Większy wybór telefonów z danym systemem raczej nie oznacza jego upadku. Android staje się ostatnio tak bardzo popularny, że nie wyobrażam sobie jego końca. Jest on dodatkowo stale rozwijany przez Google i dopóki taki stan rzeczy będzie się utrzymywał (a Google nie ma powodu żeby to przerwać), to Androidowa scena zacznie liczyć całą ogromną rzeszę ludzi, których możliwości są praktycznie nieograniczone. Za parę lat telefony z Androidem będą już pewnie
Przewaga Androida czy Symbiana nad WM/WP polega na dostępie do SDK przez programistów chcących rozszerzać samodzielnie możliwości urządzenia. Każdy może sobie napisać program na Androida czy Symbiana (ja np. piszę sobie programy w C++ i dzięki QT mogę odpalić je na swojej Nokii).