Aktywne Wpisy
mirkowyzwania +92
Nadszedł czas na podjęcie nowych, szalonych wyzwań! Po roku przerwy wracamy i rozpoczynamy jesienną edycję #mirkowyzwanie!
Warunki uczestnictwa:
- włączona możliwość odbierania prywatnych wiadomości (Prywatność -> Otrzymuj wiadomość od wszystkich)
- brak aktywnego bana
Akcja polega na wybraniu i wykonaniu co najmniej jednego z otrzymanych zadań. Chcąc zapisać do akcji, należy pod tym postem zostawić komentarz (ale nie później niż do 24 października godz. 23:59) potwierdzający chęć uczestnictwa w
Warunki uczestnictwa:
- włączona możliwość odbierania prywatnych wiadomości (Prywatność -> Otrzymuj wiadomość od wszystkich)
- brak aktywnego bana
Akcja polega na wybraniu i wykonaniu co najmniej jednego z otrzymanych zadań. Chcąc zapisać do akcji, należy pod tym postem zostawić komentarz (ale nie później niż do 24 października godz. 23:59) potwierdzający chęć uczestnictwa w
Grash-Varrag-Arushat +298
Dziewczyna mojego ziomka go zdradziła i wysłała mu coś takiego XDD
#logikarozowychpaskow #zwiazki #zdrada #p0lka #tinder
#logikarozowychpaskow #zwiazki #zdrada #p0lka #tinder
Prawda jest taka, że niema każdy hot hatch na rynku to to samo: ogromna moc przenoszona na przednią oś, która walczy o trakcję niemal na kazdym biegu. Osiągi są genialne, ale wyjeżdzaniem przodem na zakręcie nie jest niczym przyjemnym. Oczywiście są samochody które się naprawdę świetnie kleją, jednak nic nie dorasta do tylnonapędowej Toyoty GT86. Nic.
Niemal idealnie wyważone (53/47 przód/tył), napęd na tył, 200 KM silnik boxer i genialna krótka i precyzyjna manualna skrzynia biegów. Do tego możliwość wyłączenia kontroli trakcji - no ideał. Moc dla każdego kto nie jeździł wydaje się za słaba, ale po kilku dniach uważam, że jest idealna. Łatwo wyczuć pedał gazu, dzięki wolnossącemu silnikowi, który całkiem przyjemnie brzmi. Nie jest to może bulgot znany z Imprezy STI, ale taka ciekawa chrypka, którą narasta wraz z wyższymi obrotami. Właśnie, obrotomierz jest umieszczony centralnie i wyskalowany do 9000 obrotów, co jest raczej mało spotykane dzisiaj w samochodach osobowych. No i te właściwości jezdne, samochód naprawdę prowadzi się cudownie, a do tego może na każde zawołanie zamiatać bokiem. I robi to nawet przy małej prędkości. Genialne.
No ciężko coś więcej napisać, ponieważ dla mnie to ucieleśnienie samochodu, który sprawia, że każda podróż to niesamowite przeżycie. A byłbym zapomniał, wiecie, że zmieścił się mi do niego rower? Co prawda zdjąłem kolo przednie, ale mało które auto zmieści rower bez takiej operacji :)
#autowizja <- mój tag o samochodach, które testuje
#toyota #carboners #samochody
a rower wszedł bez problemu, musiałem tyko zdjac koło :) i oczywiscie zlozyc tylna kanape