Nutaharion
343
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
InnyKtosek
@shido: Aby zrozumieć ten dowcip polecam zacząć lekturę od The C Programming Language (Second edition) - Brian W. Kernighan and Dennis M. Ritchie potem Programming: Principles and Practice Using C++ - Bjarne Stroustrup. W tym momencie, dobrze jest przeczytać Head First OOA&D od O"REILLY. Gdy ogarniesz te podstawy możesz lecieć na głębsza wodę i czytasz Thinking in Java by Bruce Eckel. Potem jeszcze powinieneś przeczytać Dive Into
155
ruzi00
@shido: No bo C nie jest językiem obiektowym...
32
shido
@Nutaharion: Będę udawał, że rozumiem ten dowcip.
26
InnyKtosek
@KrwawyPomidor: I myślisz, że ktoś kto nie umie programować w 15 minut to ogarnie i bez izolacji z ludzmi będzie go to śmieszyć lol XD
12
imarid
@Elveen: w C też da się jak najbardziej zaprogramować polimorfizm, tylko język nie wspiera paradygmatu obiektowego jako takiego to trzeba się trochę bardziej napocić żeby to zrobić. Na studiach nie było paradygmatów programowania :P?
4
ruzi00
@Kaczus2B: Ale C nie był projektowany do programowania obiektowego, tylko imperatywnego i strukturalnego. Owszem - da się, ale jest to bardzo nieintuicyjne w porównaniu do innych języków tworzonych z myślą o obiektowości.
3
m.....s
m.....s
@InnyKtosek: ja nie umiem, a zrozumiałem i nawet poruszyły mi się kąciki ust. Tyle lat na wykopie, że trudno nie rozumieć dowcipów o programowaniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2
Nutaharion
Nutaharion Autor
  • adult
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
2
Kaczus2B
Kaczus2B
@ruzi00: A co to ma za znaczenie - obiektowo, możesz pisać nawet w asemblerze, a w javie nieobiektowo...
2
Kaczus2B
Kaczus2B
@Elveen: A czytałeś, linki, które podałem? Masz tam przykład polimorfizmu w C.
2
S.....y
S.....y
@Nutaharion: HAHAHAHA DOBRE!

Apropo's programowania to dzisiaj sobie take'owałem double targeta i przelciał mi przez firewalla, mieliśmy niezłą bekę w pracy z tego z lead designerem :DD
2
shido
@InnyKtosek: Może jednak nie.
1
Nutaharion
niedouczonych przypałów

@lukasz1985m: lepiej już?
1
motorzysta_jarek_syn_lecha
@lukasz1985m: a gdzie w strukturach sa metody? jak umiescic je we wnterzu struktury?

1
@lawaszkiri: umiesc to w strukturze a nie metoda ktora jako paramter bierze strukture

1
InnyKtosek
@jarlaXe: Po raz kolejny powtarzam: aby zrozumieć i aby śmieszył a nie tylko zrozumieć.
1