Aktywne Wpisy

wirek9111 +10
#biedronka wczoraj byłem w biedrze pierwszy raz od dawien dawno i dorwałem się pomarańczy w promocji. Jakież to miałem zdziwienie kiedy okazało się przy kasie, że w sumie nie rozumiem cenówki. Stąd mam pytanie do Was: jaką cenę zapłacicie w kasie za 5kg pimarańczy jeśli macie kartę moja biedronka?
źródło: IMG_9649
Pobierz
nowszyja +177
Kolejna sobota bez możliwości pospania dłużej, bo od wczesnych godzin porannych ujadanie kundli za oknami. Czasami czuję się jakbym mieszkał w schronisku dla zwierząt. Psierdolnieci to największa patologia w polskich miastach. Nie pamiętam kiedy ostatnio słyszałem płacz dziecka, za to ujadanie psów bez przerwy. Psiarze to banda egoistów, którzy zatruwają życie wszystkim dookoła, a dodatkowo zasyfiają polskie miasta.
#psiarze #psierdolnieci #polska #patologiazmiasta
#psiarze #psierdolnieci #polska #patologiazmiasta

Mireczki, pomóżcie... :( Mam w robocie taki głupi soft gdzie kolejność elementów mogę zmienić tylko za pomocą zamieniania miejscami dwóch elementów. Elementy mogę wstawiać tylko na koniec. Potrzebuję sposobu który wypisze mi minimalną ilość kroków aby z tablicy A (obecna kolejność) otrzymać tablicę B (kolejność jaką oczekuję). Najlepiej aby był to gotowy soft, ale jeśli nie ma to napiszę tylko potrzebuję algorytmu który to zrealizuje minimalną ilością kroków.