Aktywne Wpisy
raul7788 +313
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam problem z #seks w nowym związku. Jesteśmy razem od 4 miesięcy. Rozmawialiśmy, żeby zacząć już współżycie. Problem jest taki, że jak rozmawiamy, to ona mówi, że ona chce uprawiać seks, ale ja nie inicjuję. Ja z kolei uważam, że po niej nie widać, że w ogóle chce seksu i nic nie inicjuje. Tak jej powiedziałem. W ten sposób tak sobie rozmawiamy, że oboje chcemy, ale nic się nie
Mam problem z #seks w nowym związku. Jesteśmy razem od 4 miesięcy. Rozmawialiśmy, żeby zacząć już współżycie. Problem jest taki, że jak rozmawiamy, to ona mówi, że ona chce uprawiać seks, ale ja nie inicjuję. Ja z kolei uważam, że po niej nie widać, że w ogóle chce seksu i nic nie inicjuje. Tak jej powiedziałem. W ten sposób tak sobie rozmawiamy, że oboje chcemy, ale nic się nie
Nawyk Dzień ciągłości / Max dni ciągłości, dzień pracy nad nawykiem / cel dni pracy nad nawykiem
Pismo Święte 0/4, 6/90
Siłownia 0/0, 6/90
Angielski 0/2, 6/90
Niemiecki 0/1, 6/90
Japoński 0/1, 6/90
Spisane wydatki 2/2, 6/90
Spisane kalorie 0/0, 6/90
Bieganie 0/0, 6/90
Znowu prawie 4h w pociągu, które przeznaczyłem bardziej na sen niż na ogarnianie się. Na szczęście nie bardzo mnie to stresuje. Pozbycie się perfekcjonizmu jest jedną z najważniejszych zmian w moim życiu. Dzięki temu zacząłem działać. #prokrastynacja
Spójrzcie wyżej. Jestem o całe 2 dni nauki angielskiego dalej niż tydzień temu. Cztery z 6 dni spieprzyłem, no i co? Ale kto mi zabierze tę wiedzę pozyskaną przez 2 dni? Pozostaje tylko postarać się bardziej, ale trzeba cieszyć się z tych 2. :)
#silanawyku
W jaki sposób pozbyłeś się perfekcjonizmu, opiszesz bliżej?
A tak w ogóle, powodzenia i gratulacje :)
Robię zdjęcie paragonu i wpisuję kwotę, wybieram konto i tyle. Zajmuje to około 10 sekund
Niestety, wszystko musi zadziać się w głowie. Po prostu uświadomiłem sobie, że lepiej zrobić coś szybciej i z błędem, niż po 3 tygodniach dopieszczone. Oczywiście nie zawsze, ale prawie zawsze tak jest lepiej. Przyda się też zadawać więcej pytań. Czyli piszesz do kogoś e-maila z czymś, zapytaj
Listy z rzeczami do zrobienia / ogarnięcia mam w Google Keep.
Google Keep do list rzeczy do zrobienia + list z zagadnieniami tzn. mam np.spisane tam miesięczne zobowiązania
Outlook do pracy z folderami ABCD - priorytety itd.
Kalendarz Google do rzeczy osobistych i kalendarz w Outlooku, podpięte oba w telefonach.
Listonic do zakupów.
I w sumie nie czuję raczej, żebym jeszcze czegoś potrzebował. Zastanawiałem się nad Trello, ale chyba nie mam obecnie bardziej rozwiniętych projektów do realizacji w których Trello
@D3lt4: ( ͡° ʖ̯ ͡°)