Wpis z mikrobloga

@yeloneck: Kolego nie spotkałem się z ubezpieczeniem od poważnej awarii oraz kosztów naprawy. Z reguły assistance to drobna naprawa na miejscu do 1h, którą jest w stanie wykonać pracownik holownika. Żaden ubezpieczyciel nie podjął by się takiej odpowiedzialności z tytułu assistance. Co do AC, to naprawa jest jak najbardziej możliwa PO WYPADKU, nawet za granicą chodź są pewnie ograniczenia np. do 2 tyś euro albo prowizorycznie tak aby doprowadzić samochód do
@Kejran: kolego mylisz pojęcia. chodzi Ci o ac, nie na każdy pojazd dostaniesz, tym bardziej starszy. Assistance taki podstawowy to w tej chwili standard i nie da się nie kupić przy polisie oc.
@lolek43: Tak sie składa ze chciałem wykupić do E39 '96 to owszem, do nowo zawartej polisy OC można dokupić asistance ale dla starszego auta niż xx lat osobno niema szans.
@Kejran: rocznik '99, więc też bez szału :)
@lolek43: mam assisstance, ale jakaś słabizna:

WARIANT START
pomoc w przypadku wypadku drogowego
usprawnienie pojazdu na miejscu zdarzenia, holowanie, pomoc informacyjna
ochrona na terenie POLSKI
ubezpieczenie bezpłatne wraz z ubezpieczeniem OC lub AC
@yeloneck: Ogólnie to jest tak, że takiego "wakacyjnego" na 16 letnie auto nie weźmiesz, normalnego pewnie też nie, pozostaje u tego ubezpieczyciela co masz OC zapytać sie. Ale osobiscie bym nie liczył na więcej niż holowanie i auto zastępcze.
@Kejran: W PZU możesz sobie wykupić assistance i nieważne jaki wiek auta. Jest jeden warunek, musi to być z polisą OC lub polisą minicasco. Na takie auto koszt takiego assistance bez limitu w polsce to około 150-250 zł na cały rok. Czyli jak masz OC w Interrisku to możesz sobie dokupić minicasco w PZU i do tego Assistance i cena wyjdzie tak jak wyżej. Jeżeli chcesz na polske i europę to