Aktywne Wpisy

ViniciusZunior +177
90% meetingów w korpo można by anulować i nic by się nie stało
#pracait #programista15k #programowanie #korposwiat
#pracait #programista15k #programowanie #korposwiat

Teuvo +20
proszę mi wytłumaczyć dlaczego ciepłe powietrze przyśpieszone przez wiatrak robi się chłodne

Używacie get i set dla kazdego pola czy magic methods? Czytalem troche o tym na #stackoverflow i nie bylo jednoznacznego rozstrzygnięcia.
Z geterów i seterów (częściowo) można zrezygnować używając ddd, ale to nie ten poziom jeszcze :D
@kmicolo nooo, ddd ostatnio to dla mnie jakby "powrót" do rzeczy, które się kiedyś musiałem oduczyć przez odmienne podejścia. ale im dalej, tym bardziej mi się to podoba.
@uirapuru: A takie properties jak id, modifiedat, createdat, version itp deklarujecie w kazdej klasie czy uzywacie dziedziczenia? I dlaczego?
Ja mam jedna superclass po ktorej dziedzicza encje z ORM. te pola co wymienilem sa tylko w tej Base superclass.
Np mogę mieć taką strukturę: Base (superclass) {id, createdat, modifiedby itp} -> Dict (superclass) {name, code} -> Country (Orm) {continent}
Moglbys wyjasnic czemu to jest złe podejscie? Jesli jest złe. dzieki.
https://github.com/MarcelloDuarte/hexagonal-symfony/blob/master/src/SensioLabs/CeremonyTrackerBundle/Entity/Project.php
oraz