Aktywne Wpisy
Napedikr +343
Ktoś mi powie dlaczego pomimo skumulowanej prawie 50% inflacji, nikt nie planuje waloryzacji kwoty wolnej od podatku oraz progu podatkowego w tym kraju? To jest skandal większy niż kredyt 0% w #nieruchomosci . W drugim progu relacja netto do brutto to 50%.. Z 10tys brutto na konto wpada 5tys, jeśli to nie jest kradzież to jak to nazwać?
#praca #podatki #ekonomia
#praca #podatki #ekonomia
Filozofwdresiee +195
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Logika typa: Ukradli mi portfel to ja mogę ukraść twój.
Finał: Jechałem nie na swoim miejscu. Nie chciałem się kłócić choć nerwy zaczęły puszczać i zacząłem ciskać po wagonie "Że jak zawsze jest burdel bo ludzie nie potrafią nawet zająć swojego miejsca wskazanego wyraźnie na bilecie"
Podsumowując. Kupujesz bilet z gwarancją miejsca ze stacji A do B po to żeby mieć pewność że usiądziesz i jak zajmiesz to twoje konkretne miejsce to nie będziesz przepędzany przez posiadaczy miejscówek. Wkładasz wysiłek w to żeby wybrać sobie konkretniejszą lokalizację w wagonie. Jednak jak zawsze w TLK jest burdel bo ludzie nie potrafią ogarnąć miejscówek. Ciekawe że w pociągach wyższych kategorii takich cyrków nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak nimi jadę a w TLK bardzo często jestem uczestnikiem lub obserwatorem takich przygód. Jestem przegryw bo odpuściłem, a może wygryw bo mądrzejszy jednak...
#pociagi #kolej #pkp