Wpis z mikrobloga

@tadyo: Tak ogólnie to płacili za transport więcej niż im płacono, na początku było super i kasa w terminie a później to już w miliony poszło. Na forum transa przepychanki z właścicielem, wyroki sądowe o znieważenie, później przepraszanie ( temat 40 stron ). Mi zapłacili po 70 dniach ale codziennie dzwoniłem. Co ciekawe gość milionowe długi a mi dorzucił do 1000 eur jeszcze 250 za zwłokę. Żona założyła druga firmę i
@xspeditor: przybliż mi o co chodziło z firmą jakobi bo ktoś gdzieś tam pisał, że była z nimi jakaś afera. Jechaliśmy dla nich i oczywiście 20tys nie chcieli zapłacić ale sprawa do sądu poszła i zapłacili z nawiązką.
@xspeditor: I tak się w miarę unormowało już to ale jakieś 4-5 lat temu takich firm był wysyp - branza transportowa zaraz po budowlanej najlatwiejsza w robieniu wałów- teraz dzięki bogu jest to w miarę ogarnięte , chociaż i tak klientów z giełdy unikam jak ognia
@xspeditor: właśnie wrzuciłeś jak ja swój post dodawałem :) Trzeba uważać...
@tadyo: Timocom jest w miarę bezpieczny - oczywiście firmy z niskim id bo wiadomo że istnieją na rynku dłużej niż parę miesięcy.

Mamy transport ok 12 lat i w sumie zliczając to czego nam nie zapłacili wyjdzie jakieś 60-80 tys.
@piotr167: Ja mam z TIMO problem , ogólnie pracowalem na TIMO ponad 8 lat w dwoch poprzednich firmach teraz poszedłem na swoje i robia mi problemy z zalozeniem bo licencja tylko 6mcy , co jest trochę przesadą z ich strony z uwagi na to że tak jak mowilem 8 lat przepracowane na dyrekstorskich stanowiskach i to ja z nimi umowy podpisywalem
Mysle nad teleroutem tylko nie wiem czy to cos warte