Wpis z mikrobloga

Mirki wyjaśnijcie mi jedno. Może jest tu ktoś kto zna kogoś kto głosuje na PO.
Odnośnie decyzji Kopacz i elektoratu PO, ja rozumiem że są ludzie, którym jest na rękę skomplikowane i złodziejskie prawo podatkowe, rozumiem nawet że są zwolennicy podnoszenia podatków dla wszystkich (bo sami ich nie zapłacą a innych wykończą ekonomicznie), nawet rozumiem popieranie wyższego wieku emerytalnego dla wszystkich (bo sami mają odłożone kasy na 300 lat a inni niech tyrają na urzędników)
ale na Boga komu na rękę jest przyjmowanie muzułmańskich uchodźców z których część z pewnością będzie ukrytymi terrorystami wysadzającymi autobusy i knajpy w których oni sami siedzą???
Jaki elektorat to popiera i jakim cudem PO się zgadza na taki cyrk wbrew wszystkim?

#platformaobywatelska #bekazpodludzi #bekazlewactwa #lewackalogika #imigranci #4konserwy #neuropa #polityka
  • 28
@zielonek1000: Ależ oczywiście, że sporo ludzi tego nie popiera, ale zauważ, że nawet jeśli pis wygra to peło i tak będzie w sejmie, a za kilka lat jak już ludzie #!$%@?ą się na pis to będzie rebrand peło. Wybór władzy to iluzja, więc skąd myśl, że oni mogą brać pod uwagę co ludzie pomyślą.
@zielonek1000:

komu na rękę jest przyjmowanie muzułmańskich uchodźców z których część z pewnością będzie ukrytymi terrorystami wysadzającymi autobusy i knajpy w których oni sami siedzą???

Z całą pewnością będą przyjmować na chybił trafił, bez jakiejkolwiek kontroli. #takbedzie

Resort spraw wewnętrznych w szczególny sposób będzie czuwał nad tym, by operacja ta nie będzie stanowiła zagrożenia dla naszego państwa.

- Podczas całego procesu związanego z przyjęciem uchodźców, będziemy prowadzić wymianę informacji z innymi
@blusior_lupin:
Przeczytaj link który wkleiłem

Uchodźcy, którzy zdecydowaliby się na przyjazd, byliby przyjmowani etapami i zostaliby objęci specjalnie przygotowanym programem integracyjnym. Zawierałyby się w nim: nauka języka polskiego, zajęcia edukacyjne oraz kursy adaptacyjne i integrujące z naszym społeczeństwem.

Przedsięwzięcie w całości byłoby finansowane ze środków Unii Europejskiej. Nad działaniami czuwałby specjalnie powołany zespół pod kierunkiem ministra spraw wewnętrznych.
@zielonek1000: Wg mnie błędnie interpretujesz, że wyborcy jakiejś partii politycznej jak np. niektóre kuce, popierają w całości WSZYSTKIE poglądy i pomysły polityczne. Równie dobrze ta informacja o przyjęciu uchodźców do Polski spowoduje dalszy ubytek poparcia w elektoracie PO.
@zielonek1000: A ktoś z PO nie mówił czasem, że udało im się i tak mniej uchodźców przyjąć traktując to jako sukces (czyli jeśli nie PO to mielibyśmy więcej uchodźców)? Choć coś może być na rzeczy w tym co piszesz.