Wpis z mikrobloga

A pokój bardzo fajny, akcent kolorystyczny zawsze można dodać, a biel zawsze na propsie

@matra: Mów za siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dla mnie biel nigdy nie była, nie jest i nie będzie na propsie. Nie mógłbym mieszkać w takim pokoju, na mózg by mi szło.
  • Odpowiedz
@mikelson22: no niezupełnie. Biały zawsze rozświetli pomieszczenie i jest na tyle neutralny, że można dodać do niego każdy inny kolor/kolory dla kontrastu, którymi można żonglować kiedy się znudzą, do pasuje wszystko. Biały łatwiej w razie zmian pokryć inną farbą dodatkowo. Ostatnio oglądaliśmy z moim niebieskim kawalerkę, niezbyt jasną, świeżo po malowaniu, ściany pomarańczowe i gwarantowana depresja zimą. Nie wiem gdzie trzeba mieć wyobraźnię, żeby wydziwiać z kolorystyką ścian [poza kilkoma
  • Odpowiedz
@areczkie: @matra: To nie jest biały pokój, tylko szary. Ja uważam, że ściany są tylko tłem. To jak dostajesz kartkę i masz na niej coś namalować. Dużo trudniej zrobić coś na pomarańczowej kartce. W 5 minut można dodać kolorytu temu pomieszczeniu. Lampka, poduszki ozdobne, 3 kwiatki z osłonkami + narzuta i mamy już kolor czy to żółty/czerwony/turkusowy. Ja wolałbym bym wynajmować białą kartkę, niż brać to co mi
  • Odpowiedz
@matra: I znowu piszesz ze swojej perspektywy. Nie każdy jest taki jak Ty ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja nie potrzebuje dodatkowego rozświetlenia pokoju i nie muszę mieć jasno w zimie, żeby nie mieć depresji. Zwróć też uwagę, że piszesz teraz o ścianach, a na zdjeciu wszystko jest białe, ściany i wszystkie meble. I tak jak Ty nie lubisz mieszkać w ciemnym pokoju, tak ktoś inny może
  • Odpowiedz
@mikelson22: no może, ale zwróć uwagę, że pisałam o dodatkach kolorystycznych, dzięki którym pokój o neutralnych barwach można dowolnie modernizować zależnie od wizji.
  • Odpowiedz
@mikelson22: Dzięki, za konstuktywną krytykę. Dogodzić wszystkim się nie da. Pokój ma zwrócić uwagę spośród innych ogłoszeń i mam nadzieję, że tak się dzieje. Jakbym miał robić dla siebie, to też zrobiłbym trochę w innym klimacie. (Poprzeglądaj moje wcześniejsze posty). Czego chcieć za 302 zł :P

• Odpowiedz
@mateusz-skrzyniecki1: Mi się podoba, fajny pokój studencki :) Jak ktoś potrzebuje kolorów to zawsze może sam zadbać o swoje dodatki. Ja przeglądając ogłoszenia wynajmu zastanawiam się jak ludziom nie wstyd oferować mieszkania-ruiny za cenę apartamentu albo wstawiać zdjęcia, na których jest totalny syf.
  • Odpowiedz