Aktywne Wpisy

frugASS +13
Zwymiotowałem przez kaszel

Ponad 6 miesięcy temu stwierdziłem że mam w dupie windows i przechodzę na linux. Wybrałem Ubuntu jako najbardziej popularny i miałem z nim wcześniej doczynienia. Nadmienię że jestem full stack developerem. Wszystko super i podoba mi się poziom kontroli nad tym co mój komputer robi. Natomiast myślę teraz nad przesiadką na ArchLinux żeby mieć tej kontroli jeszcze więcej. Polecacie czy nie?
#linux
#linux
Macie dzisiaj 100 tysięcy, jak to dzielicie?
Słucham Państwa.
#gielda #oszczedzanie #finanse #etf
Proste dla nowicjusza.
źródło: image
Pobierz@donalejd: uuuu a kiedyś nie miał szklanej kuli, widać mu sodówka do głowy już uderzyła.
Ogólnie jeśli się boisz, że to górka to weź jakieś V60A i nawet jak spadnie to niewiele. Ale to co bardziej polecam: skoro się boisz, że jest górka teraz to wrzuć tę kasę na konto oszczędnościowe a ETFy czy akcje (co tam
@donalejd: a co to jakis nowy guru jest?
@stary_grat: albo 60% straty. Bitcoin jest niewiadomą. Nie da się go wycenić, jaki da zwrot. Ani jak będą go kolejne kraje odbierać i podatkować.
I piszę to z perspektywy osoby, która na BTC już zarobiła sporo (w grudniu kupiłem samochód, gdzie duża część to był właśnie odcięty kupon od BTC). Ale jak zaczynasz mieć
@OsSikorskiego: Kiedyś też nie budował osiedla deweloperskiego na sprzedaż więc mógł być bardziej obiektywny xD
@PfefferWerfer: A on nie był zawsze w nieruchach? Anyway, jesteśmy w trakcie fazy szybkich wzrostów, a poważni ludzie za Oceanem (qwa, DeSantis i Trump poważni xDDDDD) właśnie napierdzielają na wyścigi dekrety a to o tym, że mikroagencja ma wyłapać na wczoraj pierdyliony nielegalsów, a tu zmieniają jednostronnie nazwę jebutnej
@Jamniki2 i cyk nie będzie już wyższego szczytu i SP500 na następne 10 lat wchodzi w fazę ciągłych spadków z podbiciami i boczniaków
Poniżej listopad 2022
źródło: 2Q==(1)
Pobierz