Wpis z mikrobloga

@rvnow: Ja musiałem w podaniu podać przypuszczalne wyniki matur. Kolega, który 3 lata temu się dostał nie musiał nawet aktualnych wyników i świadectwa pokazywać. :P

A co z kredytem studenckim? Dostaniesz?
@UsAndThem:
Tak, oczywiscie.
Foundation course również się wlicza, mam juz customer reference number.
Ja też przypuszczalne wyniki podawałem, ale rozszerzony anglik mi nie poszedł przez wypracowanie. (Zakładam że mnie nie rozczytano)
z tego co mogę się pochwalić to 96% angielski podstawa, stówka z ustnego i 60% z rozszerzenia więc myślę że mnie przyjmą, zwłaszcza że silne referencje od psychologa i potężny list motywacyjny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rvnow: Zastanawiam się jak to jest, bo oficjalnie kredyt studencki udziela się ludziom, którzy są co najmniej 3 lata w Anglii. Ja we wrześniu będę niecałe półtorej roku, a znam takich co kredytu nie dostali po dwóch latach mieszkania tutaj. Także nawet jak zdam matury to będę czuł się niepewnie. Do końca wakacji. :D
@rvnow: Personal statement... Myślałem 2h jak mam to zacząć. Ale jak już zacząłem to brakło miejsca i musiałem skracać. :P Ja potrzebuję portfolio na mój kierunek (chyba wszystkie artystyczne wymagają) także może uda mi się jakoś wynegocjować rekrutację pomimo matematyki.
@sorek: Bo tu mam pracę i od roku mieszkam. Bo znam tu już wielu studentów, kanclerzem jest Profesor X. :P

@rvnow: Jest kilka terminów. Pierwszy kończył się w marcu. Na niego się spóźniłem kilka dni. :P
@sorek: Bo UCFB to dla mnie idealne warunki i idealny zakres programowy, podoba mi sie to i zawsze chciałem to w życiu robić. Poza tym bardzo przyjemna obsługa, przez cały rekrutacyjny proces pomagała mi pani Jennifer Eriksson i jak na obcą osobe to mocno mnie wspierała.
@UsAndThem: Faktycznie, doczytałem juz.
@rvnow: Mnie przez rekrutację prowadzi Brytyjka mówiąca po polsku. Jej ojciec był Polakiem. :P
@sorek: Chciałem aplikować też na uniwersytet w Leeds, Bolton i Manchester, ale nie do końca odpowiadały mi kierunki i zakres materiału. Huddersfield wypada tu idealnie. No i mają praktyki w Rockstar North! :P
@sorek: Nie. Myślałem nad bliższą okolicą ze względu na to, że mam tu pracę, której raczej nie rzucę przez co najmniej pierwszy rok studiów. Pracuję od piątku do niedzieli po 12h i mam stawkę prawie £11 na godzinę. Także idealnie jak dla studenta. No i kredyt na mieszkanie tu na początku roku biorę. :)