Wpis z mikrobloga

@ex-03: o stary, ty z wyznania Korwinowego. Stary nie próbuj wyjaśniać, bo ja jak bym chciał iść do telewizji to bym nie p-------ł że ziemia jest płaska, a tak właśnie jego wywody na temat szczepionek czy baloników wyglądają.
  • Odpowiedz
To po co oni są? Na prawdę uważasz, że jak będą mieli okazję wprowadzić swój program to odmówią?

@ex-03: Nie chce przesądzać, ale dokładnie tak jak mówisz. Gwiazdowski się waha, już kilka razy wypowiadał się na ten temat - poczytaj. CAS jak ognia unikało do tej pory polityki bo bali się skompromitowania swoich idei przez niekompetentnych polityków. I dalej się boją.

Powtarzasz: CAS to, CAS tamto. Przecież Kukiz idzie za
  • Odpowiedz
@Jakub_Puchatek: Dlaczego mówisz, że idzie za rączke? To że rozmawia z nimi to dobrze. Mówię poczekajmy na więcej konkretów, ruch Kukiza się tworzy. Wybory nie są jutro, żeby tak atakować za brak szczegółów. Jestem dobrej myśli i nie podoba mi się bardzo atakowanie Kukiza, bo dzięki temu plusuje PO, PiS, PSL i SLD, chociażby przez to że ludzie znowu odpuszczą sobie wybory twierdząc, że nie ma na kogo głosować, a
  • Odpowiedz
@tony_soprano: Nie trafiłeś jestem przeciwko Korwinowi, straciłem do niego całkowicie zaufanie. Między innymi przez debatę oraz to co odwalają jego wyborcy(to mniej, ale podejrzewam, że takie otoczenie ma też realnie)
Do telewizji nie idzie się kiedy chce tylko jak dostanie się zaproszenie. Korwin dzięki swoim wypowiedziom dawał im niezły materiał. Fakt w sprawach światopoglądowych(nie wiem czy dobrze to określiłem), często gada głupoty lub nieodpowiedzialne(szkolenie snajperów w Polsce), czasami nie chce
  • Odpowiedz
@ex-03: no tak, ale jak poważnie traktować człowieka który często "p------i od rzeczy". Nawet jak pójdzie do tv to i tak nie przezwycięży wizerunku jaki sobie zrobił wypowiedziami wyżej przedstawionymi.

No generalnie zgoda, ale wszyscy wiemy czemu Korwin ma 3%.
  • Odpowiedz
Dlaczego mówisz, że idzie za rączke?

@ex-03:
- zaatakowanie Korwina gdy ten był przeciwny wymuszeniom górników
- często podkreślanie, że w kwestiach społecznych jego serce bije całkowicie po lewej stronie
- równie często podkreślanie (szczególnie na początku), że pójdzie ze związkowcami obalać system.
  • Odpowiedz
@tony_soprano: W kwestiach światopoglądowych nic by nie zdziałał. Nie wprowadziłby jakiś szokujących zmian, tak mi się przynajmniej wydaje. Też nie rozumiem dlaczego tak się wypowiada, taki już jest i przez to ma takie poparcie. Traktowałem go bardziej jako osobę która zebrała ludzi sprzeciwiających się obecnej sytuacji. No ale zgadza się z takimi wypowiedziami nikt go nie będzie traktował poważnie.

Chciałbym się poprawić nie jestem przeciwko Korwinowi, że z nim walczę
  • Odpowiedz
@Jakub_Puchatek: Co do punktu pierwszego to się nie zgodzę, górnicy dobrze, ze walczą o swoje. A powody potwierdziły taśmy o tym jak PO zajmowało się górnictwem. Błąd popełnili, że nie chcą pogonić związkowców.
Z braku wiedzy tak gada, miejmy nadzieję, że ktoś mu wytłumaczy lub już wytłumaczył co te związki robią. (bo rzeczywiście temat związków trochę ucichł) Chociaż, też nie wszystkie związki są złe. Ogólnie to miał też wcześniej trochę
  • Odpowiedz