Wpis z mikrobloga

W sumie od zawsze hejtowałem #pkin – w nienawiści do czerwonych wychowany – dawniej bym wyburzał, ale dziś jestem skłonny przyznać, że na tle obecnej i przyszłej, nowoczesnej architektury, zaczyna wyglądać epicko. Jeszcze żeby go tak ciemnym marmurem (?) na zewnątrz o--------ć, to już w ogóle byłoby cudo. ()

#polskawruinie #architektura #rozkminy #niepopularnaopinia
Katzenpanik - W sumie od zawsze hejtowałem #pkin – w nienawiści do czerwonych wychowa...

źródło: comment_sOQzc6M7k9QgIrYMJGZwZCE0IWjTHP0w.jpg

Pobierz
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Katzenpanik: napisałeś w europie (nie UE), że jest jedną z najbrzydszych. Podtrzymuje swój wpis, że do europy zachodniej Warszawa nie ma startu, a to wynika z różnych uwarunkowań. Natomiast chociażby na tle byłych demoludów (i to jest realny poziom odniesienia) nie jest źle.
  • Odpowiedz
@BielyVlk: Czyścili parę lat temu w ramach testów, o ile się nie mylę przy Muzeum Ewolucji, tylko jak zwykle nie ma kasy na pełną renowację. Mieli jakieś reklamy wieszać na elewacji, żeby hajs zebrać, ale co z tego wyszło, to nie wiem.
  • Odpowiedz
@chilling: sorry, dopiero teraz się wczytałem w waszą dyskusję, myślałem, że piszesz o Warszawie cały czas :P Tak czy siak widzę, że mamy podobne odczucia co do stolicy Słowacji :D
  • Odpowiedz
@Katzenpanik: wystarczy go wyczyścić. Nie mają kasy, zbierają się już długo do tego. Poza tym przydałoby się wyburzyć te dobudówki i zrobić coś sensownego w okolicy.
  • Odpowiedz
@MoszeMasakrator: To jest budynek, wiem co piszę, bo w nim bywam. Uwielbiam to drastyczne podejście do życia. Zburzyć! Wymazać! Zlikwidować! To nadal kawał historii tego kraju i niech stoi choćby jako przestroga i przypomnienie. Pomijam już problemy techniczne i opłacalność takiego gestu.
  • Odpowiedz
jprdl przecież to nie jest budynek tylko pomnik! pomnik "przyjaźni polsko-radzieckiej! chociaż dlatego powinien być wyburzony już 25 lat temu a najlepiej jakby nigdy nie powstał...

@MoszeMasakrator: Budynek – obiekt budowlany trwale związany z gruntem, wydzielony z przestrzeni za pomocą przegród budowlanych, posiadający fundamenty i dach.

PKiN to jest budynek i stanowi część historii Warszawy. Jaka by ona nie była.
  • Odpowiedz