Wpis z mikrobloga

No elo cumple, dobre rzeczy się dzieją ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przesiadłem się z tego:
[DAF XF 105](http://i.imgur.com/#!$%@?.jpg)

Na to:
Mercedes-Benz Actros MP4 1945

A tutaj wnętrze dla porównania:
DAF

Mercedes
Mercedes

Podłoga na wysokości czoła (ʘʘ)

#trucker5000 #zycietruckera #pracbaza #ciezarowki

Wołam: @absoladoo

I trochę #pokazmorde
Pobierz Maciek5000 - No elo cumple, dobre rzeczy się dzieją ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przesiadłem się z ...
źródło: comment_i3XErd0ixA4dy1AGjiPWvJ42fXn3tXxJ.jpg
  • 14
@absoladoo: fotel nie jest przesuwany, można go złożyć i to miejsce rozłożyć łóżko

btw. DAF idzie do serwisu, zepsuły się:
- Lane Assist
- klimatyzacja
- ściąga w prawo
- nie działa grzanie lewego lusterka
- prawe lusterko rozbite

SUPER HOLENDERSKA TECHNOLOGIA, BULWO! ( ͡ ͜ʖ ͡)
@Maciek5000: kupiliśmy do firmy Dafa XF 105 460 '07 po remoncie kapitalnym, 600k km na blacie. Pali o 2 litry więcej na każdej trasie od Scanii i Volv. Oprócz tego, że kierowca nie chce z niego wysiadać, to profitów brak.
A jak spalanie w Actrosie w porównaniu do DAFa? Juz długo mnie one zastanawiają.
@Maciek5000: na tych samych trasach? Dla szeryfa DAF jest porażką z tymi przepałami. Ale przynajmniej łatwy w naprawach. Pomijając fakt, że jak AdBlue siądzie, to kierowca już daleko nie zajedzie. Ehh.
@swat91: na tych samych trasach z tym samym na plecach? U nas 3 auta jeżdżą praktycznie na linii. Scania euro 3 volvo e5 i DAF e5. Daf za każdym razem pali wiecej. Poza tym, kierowca przesiadł się z Volva, które paliło mu ze 3 litry mniej. Może dlatego, że ten daf to automat :o ale mamy teraz sporo aut w automacie i albo pala tyle co manuale, albo minimalnie mniej.
@kawoczeko: te same trasy i podobny ruch na nich i nawet zamieniliśmy kierowców z ciekawości i dalej wygrywał DAF. Różnica może być w tym że DAF to ostatni wypust bez adblue a volva już mają