Wpis z mikrobloga

Hodowcy codziennie biorą do ust sake, a następnie wypluwają na krowę rozpylając płyn po całej powierzchni skóry zwierzęcia. Następnie za pomocą specjalnych rękawic z trawy delikatnie wmasowują sake w ciało krowy. Krowy pojone są piwem, które sprawia, że tłuszcz rozprowadza się równomiernie w tkance mięśniowej. Oprócz tego zwierzętom puszczana jest muzyka klasyczna, aby były jak najbardziej zrelaksowane. Dzięki takiej specyficznej hodowli wołowina wzbogacona jest w tłuszcz o wyjątkowym, marmurkowatym wyglądzie, który umożliwia
  • Odpowiedz
@Marathora: Jest wyczuwalna różnica. Wołowiny z tej rasy w smaku nie pomylisz z żadną inną, ale moim zdaniem jest to różnica na minus - smak delikatny, dużo tłuszczu, nie jest to to, czego oczekuję od wołowiny.
Dobra zasada - najdroższe 5% rynku jest zawsze przereklamowane.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Ginden: jako że tłuszcz jest podstawowym nośnikiem smaku w mięsie, marmurkowe przerosty zapewniają głębię smaku w całym przekroju mięsa oddając pełnię jego aromatu
  • Odpowiedz