Wpis z mikrobloga

@120_Dni_Sodomy: jako że sagę pod tytułem "Stalker 2" śledzę od pierwszych zapowiedzi w 2010 roku (projekt ostatecznie anulowano i zaczęto od nowa), w międzyczasie pamiętając "duchowych spadkobierców" jak Survarium czy Areal (i całą aferę wokół tego drugiego), wciąż nie mogę uwierzyć że ta gra naprawdę wyjdzie. Do tego stopnia, że praktycznie nie śledziłem żadnych materiałów. Dopiero ostatnio widziałem jakiś gameplay i choć wyglądał naprawdę nieźle, to podchodzę z dystansem.

Gra
  • Odpowiedz
czy w grze pojawia się jakaś baba

@Sandevistan: też czekam na utrzymanie tradycji czyli braku kobiet w zonie

czytał Piknik na skraju drogi,

@Squatlifter: odwrotnie, np. dzięki Cieniu Czarnobyla kupiłem i zapoznałem się z tą książką i wydaje mi się że właśnie dzięki gierce ksiązka dostała renesansu.
  • Odpowiedz
@Squatlifter: Ta książka ma niewiele wspólnego z samą grą. Jedyne cechy wspólne obu dzieł kultury to strefa zamknięta oraz artefakty. Ogólnie ja jestem fanem światów post-apo. Czytałem książki Głuchowskiego (zostało mi Metro 2035), przeczytałem "Bastion" Stephena Kinga, a "Piknik..." liznąłem i odłożyłem, może jeszcze do niego wrócę.

Stalker mnie wchłonął swoim światem. Kupię drugą część na dzień premiery. Będzie grane.
  • Odpowiedz