Wpis z mikrobloga

Siema nocna. #pomocy

Mam problem. Moja siostra znalazla sobie chlopaka i w sumie to wydaje sie w miare normalny gosciu (21lvl) ale malo co go znam. Wszystko bylo spoko ale ostatnio zaczal czasami u nas spac (drzwi obok mojego pokoju) i w sumie to soszedlem do wniosku ze ja nawet kolesia dobrze nie znam. Do tego kiedys cos wspominal ze hehe zarobil duzo kasy bo bral telefony na abonament i sprzedawal, a potem nie splacal #cebuladeals #sekretykuzniara

No a ja w pokoju mam kupe sprzetu na ktory ciezko pracowalem, np kompa za pare tysiecy, xbox one, laptopa czy drogi sprzet do wspinaczki. Niby nie mam podstaw kolesiowi nie ufac ale jednak wole byc bezpieczny.

Postanowilem dyskretnie zalozyc sobie zamek do pokoju tylko jak to uzasadnic bez przypalu? Nie chce sobie psuc relacji z gosciem ale jednak wole sie zabezpieczyc. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W sumie to z gosciem nie ma w ogole problemow i generalnie jest spoko, ale te telefony troche mi psuja obraz calosci i boje sie ze jak sie pokloci z siostra czy cos, a ja bede w pracy to po prostu wyjdzie z xboxem i laptopem pod reka a potem juz sie nie pojawi. Moralnych oporow do zlodziejstwa w koncu nie ma, bo telefony bral a nie placi...
  • Odpowiedz
@CiemnaStronaNiemocy: akcja dzieje sie w uk co dodaje troche realizmu co do moich obaw, bo wiadomo jacy sa rodacy na emigracji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tu po prostu wrzuca cie do rejestru dluznikow, a jak wynajmujesz pokoj u kogos to praktycznie nic ci nie moga zrobic oprocz z------a zdolnosci kredytowej
  • Odpowiedz
@benzdriver: uwierz mi, jezeli czegokolwiek sie nauczylem w uk to fakt ze polacy na emigracji to najwieksze kanalie jakie sa. Jak polak w uk cie nie oszuka/okradnie to juz ci pomogl. Normalnych polakow tez znam, ale to na pewno nie sa proporcje takie jak w kraju.
  • Odpowiedz
Niedawno sie wprowadzilem do rodzicow (zeby tanio wakacje przezyc jak studiow nie ma) i tak kminie ze po prostu powiem ze to dla prywatnosci przed domownikami, a potajemnie i tak matce powiem co jest grane
  • Odpowiedz