Aktywne Wpisy
rales +171
Hipergamiczne p00lczysko spotkało się ze ścianą po 25 latach wybrzydzania i skakania po bolczanach
#tinder
#tinder
DrCieplak +75
Chcę wam tylko powiedzieć właściciele #psy że nie każdy uważa waszego pieska za atrakcje. Że są ludzie których obrzydza hałaśliwy i zjadający gówna pies w pociągu albo w hotelu. Że są ludzie dla których obecność psa w restauracji albo nawet ogródku restauracyjnym psuje cały dobry nastrój. Jeśli myślicie że wasze pieski są takie fajne a wy sami powszechnie budzicie sympatię to jesteście w błędzie. #psiarze I taguję #
Składniki:
- cebula 1 kg
- margaryna 100 g
- kostka rosołowa
- oliwa, 3 łyżki
- Podravka pomidorowa, ok. 100 ml lub duży starty pomidor
- 2 ząbki czosnku
- półwytrawne białe wino, 500 ml
- tymianek, 1 łyżeczka
- sól i pieprz do smaku
- pieczywo i ser
Przygotowanie:
Cebulę obrać i posiekać w grubsze półksiężyce, w międzyczasie rozpuścić margarynę i podsmażyć drobno posiekany czosnek - teraz wszystko robimy na wysokim ogniu, dodać posiekaną cebulę i podsmażać do miękkości i zrumienienia na karmelowy kolor. Jak zacznie już się porządnie brązowić - zalać białym winem i drewnianą łyżką ściągnąć całe przypalenie/zarumienienie z brzegów naczynia. Rozpuści się i da zupie piękny karmelowy kolor.
Dodać Podravki lub startego pomidora i oliwę, po chwilowym przegotowaniu się wina dodać rozpuszczoną kostkę w 750 ml gorącej wody, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 25 minut. Przed samym podaniem dodać tymianek i porządnie zamieszać.
W międzyczasie do piekarnika na grill wrzucić pieczywo i zrumienić je z serem, położyć na talerzu z zupą jako grzankę.
Podawać z wodą mineralną, lub białym winem które użyliśmy do gotowania.
Czas przygotowania całości około godziny.
Poziom trudności: pewnien swój level trzeba mieć, kto smażył cebule na ruskie da rade.
#gotujzwykopem #jedzenie #foodporn #niebieskipasekwkuchni #cebulacontent
Propsy za zdjęcia, bo dodatkowo uatrakcyjniają i dopełniają całości.
Także walcz, walcz, w razie czego chętnie zasubuję i/lub podzielę się spostrzeżeniami.
Co do zdjęć, to mój ojciec starał się zaszczepić we mnie zamiłowanie do fotografii i zrobił to połowicznie. Fotografię i zdjęcia uwielbiam, ale nigdy,