Aktywne Wpisy

Tarciuch +34
Słuchajcie, czy ja zwariowałem, czy ktoś mnie śledzi i robi się już przerażająco?
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
BlackpillMonster +357

[C++]
Robię program, który ma działać jak sygnalizacja świetlna.
W programie mam:
- przycisk Start, który ma odpalić program
- Timer
- Obrazek, a w zasadzie płótno na którym rysuje poszczególne koła plus odpowiednie kolorki do nich.
I tutaj pojawia się problem. Chcę, żeby po naciśnięciu przycisku Start, odpalała się 'animacja' programu.
W przycisku Start wpisuję: ' Timer1 -> Enabled = true; '
Za to w Timerze zacząłem pisać funkcje, która ma włączać z odpowiednim odstępem czasowym funkcje w których zawarte są obrazki np. zielonego światła.
I tutaj pojawia się problem bo do Timera wpisuję nazwę funkcji (np. Zielone(); ) i niestety funkcja nie jest odpalana, a ja nie mam pojęcia dlaczego. Czy ktoś mógłby mnie nakierować czego może brakować?
A może lepiej tutaj: http://codebeautify.org/htmlviewer/f08690
Bo tak na oko, to jak do
Timer1TimerwpiszeszZielone(), czy któreś tam inne, to powinno działać - o ile timer ma sensownie ustawiony interval.Sprawdź jeszcze, czy odpiął ci się któryś callback, możesz użyć pułapek debuggera albo dodać w
Timer1TimeriButton1Clickjakieścout << "FOO"czythrowCzy na pewno ten timer ma ustawione onTimer czy jak ten event się zwie na
Timer1Timer?BTW, to jest C++ Builder?
@frax: Tak. Rozumiem, że to wiąże się z pytaniem, który mamy rok itd. xD
Eee, bez przesady. Nowy nie jest, ale to chyba w miarę przyzwoite narzędzie. Po prostu chciałem się upewnić, że to to, żeby jakichś głupot nie pisać. Nawiasem, sam Buildera nigdy nawet na oczy nie widziałem, ale używałem Dephi, które