Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MicAlv: Nie wiem, czy obserwowałeś prace nad tym spolszczeniem od początku (z treści wpisu domyślam się, że nie), a z tego niezły kabaret by można nakręcić. Spolszczenie do L.A. Noire rodziło się w niesamowitych bólach. Jakby podliczyć zbanowanych przez administrację fanów, to pewnie wyszedłby drugi fanpage Playloc : )
Do tego akcja z zawieszaniem projektu i szkalowanie "konkurencji". Dużo by gadać.
  • Odpowiedz
@MicAlv: Spoko ^^ Właśnie to też jest ciekawe (bo w sumie o tym był mój pierwszy wpis tutaj) - wielu osobom wydaje się, że zwykłych fanów interesuje to, kto co wydał i jaka stoi za tym historia. Prawda jest zgoła inna i część osób ma w dupie te wszystkie wojenki i inne batalie - z korzyścią właśnie dla takich ludzi, jak administracja wymienionych wcześniej stron. Im większa jest ignorancja, tym
  • Odpowiedz
@CKNorek: wez tez pod uwage, ze teraz duza czesc lepszych gier wychodzi po polsku. Wg mnie to dzieki Wiedzminowi zagraniczne studia robia te gry po polsku, by miec swoj udzial w rynku. A ci od spolszczen chca zyskac cos na tym, ze nie wszystko jest po polsku, wiec chwytaja sie czego moga jak januszemarketingu, bo wiedza ze za chwile moze im sie to przestac oplacac.
  • Odpowiedz
@MicAlv: Ale nie wiem, o kim dokładnie piszesz na końcu - scenowe tłumaczenia nigdy się nie opłacały i raczej nie opłacają. My do GrajPoPolsku tylko i wyłącznie dopłacamy, nie lansujemy się i nie odstawiamy maniany.
Jeśli zaś chodzi o profesjonalne polonizacje - firmy najpewniej oceniają ryzyko i decydują się lub nie na wydanie gry w języku polskim.
Zauważ także, że TTG nie wydaje swoich gier oficjalnie po polsku, a z
  • Odpowiedz
@CKNorek: nie wiem, mysle ze jak sie cos wydaje w necie to zarabia sie na reklamach, sa wyjatki oczywiscie, i ci co spolszczaja nakrecaja w malym promilu sprzedaz, ale ja tylko jedna gre chcialem po polsku wiec sie nie znam na tym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MicAlv: kończąc na dziś, bo rano muszę wstać - tu właśnie ważna jest motywacja.
Niektórzy robią to dla innych (na GPP czy na stronie GameSub nie ma reklam, wszystko dostępne jest bez posiadania konta).
Inni z kolei wymyślają jakieś fajne historyjki, jak to oni nie chcą pomagać, albo przypisują sobie cudze tłumaczenia i jakoś się to kręci.
@ikskoks: na pewno. Jeszcze dziś mu żyła pęknie. Ja wiem, że
  • Odpowiedz