Aktywne Wpisy

szynszyla2018 +44
Tak do mnie właśnie doszło. Teraz politycy chcą zrezygnować z prac domowych dla kaszojadow w podbaza. Czyli kaszojady w wieku 13 lat będą kończyć szkołę nie nauczone pracy nad sobą z brakami w nauce. Równocześnie od lat otwiera się mnóstwo szkół wyższych prywatnych gdzie wystarczy przelew i 30 % z matury teraz do tego dołączyły uczelnie medyczne kształcące lekarzy. Więc za 15 lat będzie mnie leczył lekarz co nie ogarniał matmy na

howtobepro +571

Potrzebuję listy
nliczb losowych z przedziału 0-1. NiestetytheList = [random()] * nzwraca listę zawierającą
ntakich samych liczb. Da się zrobić tak, żeby każda losowała się oddzielnie?#programowanie
theList = [random() for i in range(n)]@CamelCase: dlatego też napisałem, że moje rozwiązanie nie będzie optymalne ( ͡° ͜ʖ ͡°). Zawsze jakieś tymczasowe rozwiązanie jest lepsze od braku rozwiązania.
@CamelCase: zarąbisty argument. W takim razie zapraszam do Perla gdzie całą aplikację da się napisać w pół linijki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KrzaQ2: spoko, też na studiach lubiłem C++, ale z tego się wyrasta przy pierwszej nadarzającej się okazji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Pipcieo: gdybym tylko mógł Ci pokazać mój kod, to sam byś się zdziwił :>
Jest tak czytelny jak C/PHP/Py.
$ @ -> =>z parsera?Da się przeżyć, choc fakt, że obsługa tablic i hashy jest zacznie prostsza w py
Bo dla mnie najlepszym przykładem na przewagę py jest to, że odpowiednikiem
$ @ -> =>jest.(kropka) i nic więcej. Kropka! ( ͡° ͜ʖ ͡°)@KrzaQ2: Programowanie top-down ma bardzo wielu zwolenników, i to się zasadniczo pod to łapie. Nie wyobrażam sobie for comprehension pisanego bottom-up i równie czytelnego, choć rzeczywiście zagnieżdżone fory w pythonowym for comprehension mają umiarkowanie intuicyjną kolejność.
Np. Haskell ma coś takiego jak
where, i można napisać:wykres f xs = zip xs ys where ys = map f xs
Bardzo wygodne, dobrze użyte nieprawdopodobnie poprawia