Wpis z mikrobloga

Hej,
dziś odebrałem zestaw do #xiaomi #yi #xiaoyi zakupiony za $15.93 o tu:
http://www.aliexpress.com/item/KingMa-NEW-Arrive-Battery-And-Charger-Suitable-For-XiaoYi-Sports-Camera-Perfectly-2pcs-Battery-1010mHA-Charger/32334936872.html
2 Baterie KingMa + ładowarka + kabelek.
Jak widać na fotce baterie przychodzą w pudełkach także plus, baterie i ładowarka z kablem zapakowane oddzielnie w małe białe kartoniki KingMa.
Samo wykonanie jest ok, myślałem, ze ładowarka będzie nieco większa, baterie siedzą w niej bardzo mocno, być może nieco za mocno, bo ciężko wychodzą. Podczas ładowania diody (co ważne z jednej strony ładowarki, więc widać obie jednocześnie) świecą na czerwono, po naładowaniu powinny na zielono.

A jak się sprawują same baterie to dam znać w komentarzu później jak się naładują (czyli pewnie ze 3-4h, bo muszę je jeszcze rozładować :)).

Mam jeszcze jedna baterię stąd:
http://www.aliexpress.com/item/Original-xiaomi-Xiaoyi-yi-Action-Camera-battery-charger-3-7V-1010mAH-Diving-sport-Battery-Xiaoyi-Sport/32324103795.html
Kupioną za $7.50 i trzyma tyle co oryginał, czyli w najlepszym trybie 1080p60 nieco ponad 1h (ok 1:10).

#kamery #itemyzchin #aliexpress #pokazzakupy
G.....p - Hej,
dziś odebrałem zestaw do #Xiaomi #Yi #xiaoyi zakupiony za $15.93 o tu...

źródło: comment_dGYmHMqLGmaHSdghDVeyMaN4v3MHkf8R.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Plusujący: @cubus3 @Aspen @kamil996 @Sandman @Wegoorz
Przetestowałem baterie i są bardzo ok, w trubie 1080p60 kamera nagrywa ok. 75-80 minut, więc może nawet minimalnie lepiej niż oryginalne. Natomiast to co zauważyłem to mocne nagrzewanie się kamery, z oryginalnymi bateriami aż tak się nie nagrzewa, aczkolwiek po 2.5h w wodoszczelnej obudowie nic się nie spaliło :P
  • Odpowiedz
@kamil996: Wiesz, jak dla mnie to jest kamera sportowa i jadąc na rower do lasu na cały dzień fajnie nagrać te 5h (bo tyle dam radę na 4 bateriach, które mam) a potem z tych 5h po obróbce i tak wyjdzie 10 minut filmiku :)
  • Odpowiedz