Wpis z mikrobloga

Mirki mam problem. Otóż tydzień temu kupiłem nowy telefon HTC DESIRE 820 ogólnie sprzęt bardzo dobry, parametry zajebiste, ale bateria w tym telefonie to jakaś kompletna porażka. Wiadomo duży wyświetlacz itd no ale kurcze 6 godzin wytrzymuje przy wysokim użytkowaniu, na zwykłym około 12 (dokładniej mówiąc schodzi około 1% baterii na 2 minuty). Gdy telefon nie pracuje problem w ogóle nie występuje bateria niemal nie schodzi. Oczywiście wszystkie GPS autosynchronizacje wyłączone, Internet również kiedy nie używam, także nie wiem w czym siedzi problem. Dodam , że z aplikacji czyszcząchch używam Battery Doctor(oszczędzacz baterii), Clean Master i AVG antywirus. Tutaj dane techniczne: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/htc/desire820/HTC-Desire-820.html. Dodatkowo telefon często przegrzewa się. Czy ktróremuś z Mirków posiadających ten model też tak się dzieję? Ogólnie koledzy/koleżanki pomóżcie.
#problem #help #helpme #elektronika #technologia #htc #telefon #smartfon
#pytanie #android
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tak, możesz ładowarką - będzie szybciej łądować. Jaka marka powerbanka bo widać jakiś szajs?
Xiaomi 10400 wyrwac idzie za 65zł z gearbest :)
  • Odpowiedz
  • 1
@xamil54: poza tym c--j tam wystarczy że będę nią mógł naładować telefon choć raz do pełna, a i tak mi to wystarczy bo do dziczy na tydzień się nie wybieram, że nie będę miał przez długi czas dostępu do kontaktu :)
  • Odpowiedz
@AstroMat: dopiero teraz obadalem Twoj problem, tez mam desire 820 i bez roznicy czy jest synchronizacja, gps, nfc, wifi i transmisja danych. 6godzin wlaczenego wyswietlacza to raczej max. Juz sie przyzywczailem ze jak mam gdzies spedzic chwile to telefon podlaczam do ladowania :P
  • Odpowiedz