Wpis z mikrobloga

Mirki mam problem. Otóż tydzień temu kupiłem nowy telefon HTC DESIRE 820 ogólnie sprzęt bardzo dobry, parametry zajebiste, ale bateria w tym telefonie to jakaś kompletna porażka. Wiadomo duży wyświetlacz itd no ale kurcze 6 godzin wytrzymuje przy wysokim użytkowaniu, na zwykłym około 12 (dokładniej mówiąc schodzi około 1% baterii na 2 minuty). Gdy telefon nie pracuje problem w ogóle nie występuje bateria niemal nie schodzi. Oczywiście wszystkie GPS autosynchronizacje wyłączone, Internet również kiedy nie używam, także nie wiem w czym siedzi problem. Dodam , że z aplikacji czyszcząchch używam Battery Doctor(oszczędzacz baterii), Clean Master i AVG antywirus. Tutaj dane techniczne: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/htc/desire820/HTC-Desire-820.html. Dodatkowo telefon często przegrzewa się. Czy ktróremuś z Mirków posiadających ten model też tak się dzieję? Ogólnie koledzy/koleżanki pomóżcie.
#problem #help #helpme #elektronika #technologia #htc #telefon #smartfon
#pytanie #android
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@xamil54: I jakby co to przypominam ci o tych nagłówkach (cały czas , wyłączony telefon itd). Dziś i tak długo pochodził ale go też nie używałem tak dużo jak zwykle.
  • Odpowiedz
wszystko jest w porządku - ja nawet bym nie oddawał na gwarancję bo to strata czasu :) nic podejrzanego nie żzera duzo chociaz mało troszke potrafi zeżereć usługi GP i fejs oraz messenger
  • Odpowiedz
  • 1
@xamil54: Dzięki za pomoc :) W takim razie kupię PowerBank. Polecasz może jakiś nie drogi model, który w miarę szybko podładuje baterie? Na jaką pojemność (mAh) zwrócić uwage?
  • Odpowiedz
  • 0
@xamil54: niestety nie mam tyle kasy do wydania na taki gadżet, kupiłem już taki oto 4400mAh, tylko za c---a nie wiem jak go podłączyć do ładowania. W zestawie dostałem akumulator i kabel USB. Wiem, że można przez kompa, ale czy np przez ładowarkę do tel też mogę? Mam taką, że można podłączyć do niej USB ale czy powerbank się nie rozwali.
AstroMat - @xamil54: niestety nie mam tyle kasy do wydania na taki gadżet, kupiłem ju...

źródło: comment_OqEUxKkif8Cz13xaHb0oTsgSiYU2YjxZ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz